Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
PCOs mellett öngyilkosság lenne fogamzásgátlót szednem?
Nekem "csak" pajzsmirigy alulműködésem van, de fényévekkel rosszabb értékeim lettek fogamzásgátlóval. Pedig én hüvely gyűrűt használtam, az még kevésbé vészes. Endokrinologus mondta, hogy nem tilos, de ha nekem lenne, elfelejtené az összes hormonális készítményt.
Mi amúgy gumi nélkül szexelünk megszakítással, tudom hogy nem ugyanaz, meg nem is túl biztos, de az egészségem többet ér. Bár hozzáteszem 7 éve nem estem így teherbe, tehát vannak erős kétségeim az előnedv termékenyítő hatásáról.
Nem a pcos miatt vagy elhízott, hanem az inzulinrezisztencia miatt, ami általában ezzel együtt jár. Nekem is van pcos-em, de szerencsére vékony vagyok, mert nincs inzulinrezisztenciám.
Én semmilyen hormontartalmú készítményt nem szednék. Nem csak a pcos miatt, amúgy se.
Szerintem nagyon rizikós. Hosszútávon a megemelkedett inzulin+ösztrogén egy egészséges embernél is cisztákat, daganatokat okoz. Neked már eleve vannak cisztáid, innen már nincs olyan messze a legrosszabb...
Arra kellene törekedned, hogy normalizálódjon a hormonháztartásod, nem még extra hormonokkal tömni magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!