Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek jó ötlet így fogamzásgátló tablettát feliratni?
18 éves vagyok, anyukám egyáltalán nem támogatja a gyógyszert, szerinte a legrosszabb védekezési módszer. Én mindig parázok, hogy kiszakad a gumi, nagyon nem szeretnék gyereket. Emellett rendszertelen a menstruációm, így még azt sem tudom mikor lehet baj a dologból, mert össze-vissza jön meg. Fogamzásgátlóval szeretném napra pontosra beállítani a vérzést.
Egyetem mellett szoktam eljárni dolgozni, van saját pénzem. Szerintetek elmenjek egyedül nőgyógyászhoz gyógyszer ügyben? Elvileg nagykorú vagyok, de anyukámmal se akarok összeveszni. Hiába próbálom vele megbeszélni a dolgot, kicsit se hajlik ebbe az irányba.
#9 Megmondom őszintén,nem is vártam rá választ.
Egészséges embernek nem tudom,hogy miért kellene hormonpótlás? :)
Ha valakinek hormonális problémája van,vagy cisztája,akkor szokták kezelni hormonokkal,pl.ugye fogamzásgátlóval.
De ők nem egészségesek ,sajnos.
A kérdező,meg nem írt ilyenről.
a hormonális fogamzás gátló nem ördögi dolog. Az orvostudományban használják a menstruációs ciklus rendszerezésére. Ez nem vita tárgya hanem tény.
Viszont az is tény hogy nem látunk rá minden hatásra amit okoz.
Valószínüleg nem lesz semmi komoly bajod, inkább kollektíven van rossz hatású. Mivel a vizelettel ürül, bekerül az élövilág vízkörforgásába, a csapvízbe is. Nem arról beszélek hogy a mosómedvék és a tigrisek kihalnak töle, hanem arról hogy férfi embertársaidnak egészségtelen a nöi hormonok fogyasztása mert impotenciát okoz és az isten tudja még mit.
Tény hogy nem tudják kiszürni, és a csapvízbe kerúl. A mennyiség és a hatásfok kérdéses.
Tehát a valódi dilemma az az hogy akarsz e használni valamit, ami az eddigi tapasztalatok alapján kevés mellékhatással jár, környezetre nem tünik veszélyesnek, de senki sem tudja hogy milyen távon hat mikre a petefészkeiden kivül.
Természetesen minden gyógyszernek van mellékhatása. A legtöbb gyógyszer hatóanyag, ami a cél szervben hat a problémára. Ellenben a hormon kezeléssel, ami a “vezérlö pulthoz” nyúl és a rendszer teljes müködése nincs feltérképezve.
Értem a félelmed, de nem tudom teljes mértékben átérezni a helyzeted mert fiú vagyok. Én az óvszer mellett döntenék a barátnömet pedig megpróbálnám lebeszélni a fogamzás gátlóról.
Ha anyuddal öszinte és szeretet teljes volt az eddigi viszonyod, akkor akárki mondhat akármit az önállóságról, anyósokról, azt érdemes megörizni.
Sok szerencsét!
8-as, igen, sajnos ez a protokoll, de szerencsére már van pár orvos, aki haladt a korral, és rendesen kezeli a PCOS-t.
Ha PCOS-re fogamzásgátlót szedsz, a tüneteket fedi el maximum, majd ha abbahagyod, súlyosbodnak.
Eleve nem a nőgyógyász szakterülete a dolog, hanem az endokrinológusé, amiből nagyon kevés JÓ szakember van az országban. A rutinos PCOS-esek nagy része csakis Pestre, vagy Kecskemétre jár orvoshoz, nem véletlenül. Ezeknek a dokiknak eszük ágában sincs fogamzásgátlót írni, sőt, óvva intenek tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!