Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szeretném eltolni 1 héttel a...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szeretném eltolni 1 héttel a tablettamentes 7napot! Hogy csináljam?

Figyelt kérdés
Július végén megyek nyaralni pont akkor leszek a 7 napos tabi mentes szünetben.Gestomixet szedek 1 éve.Nagyon fontos lenne 1 héttel későbbre tolnom a mensim,de olvastam a tájékoztatóba hogy áttöréses vérzés jelentkezhet ha eltolom.Arra gondoltam hogy már júni végén eltolom 1 héttel.Tehát 4 hétig kell szednem? majd 7 nap szünet?Így következő hónapban már nem kell eltolnom hanem rendesen 3 hétig szedni és utánna szünet?így pont augusztus elején jön meg?Tapasztalatok ezzel kapcsolatban?
2010. máj. 31. 21:30
 1/10 anonim válasza:

kezd el szedni a következő 21 tablettás levelet...

én egy csomószor eltoltam..akár 1-2 hónapra is..

2010. máj. 31. 21:39
 2/10 anonim ***** válasza:
Nem jó bekavarni a hormonháztartásba,én sose mertem,pedig én is eltolnám szivesen.A nőgyógyász azt mondja a levél utolsó pár szemével már lehet játszani.Szerintem hívd fel a nőgyógyászod, ő pontosan meg mondja hogy kell!
2010. máj. 31. 21:48
 3/10 anonim ***** válasza:

A levél utolsó pár szemével a legveszélyesebb játszani teherbeesés szempontjából...

amúgy meg: Ne tarts a nyaraláskor szünetet, hanem kezdd el szedni a következő levéllel, és ha az elfogyott, akkor tarts szünetet. Közti vérzés ilyenkor előfordulhat.

2010. jún. 1. 08:14
 4/10 anonim ***** válasza:
Ha egyfázisú tablettát szedsz (minden tabletta ugyanolyan), akkor simán meg lehet csinálni. Én is szoktam. Ettől nem leszel terhes.
2010. jún. 1. 10:29
 5/10 anonim ***** válasza:
Pont az utolsó 7 szem a nem veszélyes!Nőgyógyász mondta kedves 18:14-es! Azzal lehet játszani azzal a 7 szemmel ahogy csak akarsz.a köv levélből tovább szedsz 7 szemmel, utána megtartod a 7 napos szünetet és egy ÚJ levéllel elkezded ismét szedni a 21 szemet.A megkezdett levél meg jó lesz tartaléknak.
2010. jún. 3. 17:34
 6/10 anonim ***** válasza:

17:34

Tovább szedni lehet, ezt nem mondtam, hogy nem

Csak lehagyni az utolsó hétből tilos, erre írtam, hogy veszélyes az utolsó hét bogyóival játszani. Ugyanis az utolsó 7 szem a felelős azért, hogy rendesen védjen a tabletta a 7 napos szünetben.

2010. jún. 3. 19:21
 7/10 anonim ***** válasza:

Hát a nőgyógyász mást mond,pont tegnap voltam nála,mert én 4 nappal szeretném eltolni és megkérdeztem hogy kell. Az utolsó 7 nappal lehet játszani, vagy nem veszem be az utolsó 4-et(esetemben a 4 napos eltolás) és akkor hamarabb jön meg,vagy tovább szedem 4-el.Amúgy a továbbszedést fogom alkalmazni,az jobban tetszik,nem zavar be úgy szerintem.De azt nem mondta,hogy az utolsó 7 szem lenne a felelős a védettségért a szünetben,mert akkor már semmilyen pete nincs,ami megérhetne.Volt amikor elfelejtettem bevenni az utolsó 2 szemet,arra is azt kérdezte rögtön,hogy mikor volt és mondtam,hogy az utolsó és csak legyintett,hoyg az már nem számít.Egyfázisút szedek,mind egyforma szinű.

Na mindegy.

2010. jún. 3. 19:28
 8/10 anonim ***** válasza:

Komolyan néhány nőgyógyászon én is meglepődök...a tablettád betegtájékoztatóját nem olvastad? A 4 szemmel kevesebbet szedsz olyan, mintha elfelejtenéd beszedni az utolsó négy szemet...ha nem élsz nemi életet végülis mindegy, de ha igen akkor még a terhességet is bekockáztatod. Az utolsó hét tablettái "intézik el" hogy védjen a hét napos szünetben a gyógyszer, ha lemarad az utolsó 4 szem megindulhat a spontán peteérés és simán terhes lehetsz.

Apu nődoki, most meséltem neki, amit írtál hogy simán le lehet hgyni az utsó négy szemet...hát szegény majdnem dobott egy hátast!

2010. jún. 3. 20:56
 9/10 anonim ***** válasza:
Elhiszem,hogy fontos,nem is tervezem ezt.Inkább tovább szedem 4 nappal és majd úgy tartok 7 napos szünetet.De amúgy amikor elfelejtettem az utolsó 2-t,se lett semmi belőle,csak hamarabb megjött.De amúgy akkor valamelyik nőgyógyász rosszul tudja,ezzel nem arra célzok,hogy apukád,de arra sem, hogy az én nőgyógyászom, mert eddig mindenben igaza volt.Én az enyémnek hiszek,te meg a tiédnek.Én a témát le is zárnám ezzel.
2010. jún. 3. 21:09
 10/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.szerintem tovább szedem még 1 levéllel már előző hónapban így júliusra biztos hogy 1 héttel korábban jön meg.szerintetek így jó lesz?
2010. jún. 4. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!