Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Spermicid és naptáros módszer együttes alkalmazása mennyire biztonságos?
A hormonális fogamzásgátlás ellenzője vagyok, így szeretnék valami alternatívát találni rá, hogy párommal óvszer nélkül egymáshoz érhessünk és benne is mehessek el. Ha a menstruációs ciklust ovulációs tesztekkel, naptárat figyelve követjük és "terméketlen" napokon spermicidet is alkalmazva bújunk össze gumi nélkül, úgy hogy bele élvezek akkor abból milyen eséllyel lehet gyerek ?
(Tisztában vagyok vele h sokkal kockázatosabb mint a hancurbogyó és terméketlen napot se lehet pontosan meghatározni és veszélyes dolog, de a véleményeitekre, tapasztalataitokra volnék kíváncsi.)
Köszi :)
21/F
Én nem kockáztatnék.
Barátnőd is ellenzi a hormonális fogamzásgátlást?
Jelenleg igen, fiatal még és nem szeretne ilyet szedni.
Én kigondoltam ezt az alternatívát ami enyhén szólva sem a legegyszerűbb, se nem a legbiztonságosabb.
Alkalmi gumi nélküli összebújásról lenne szó, nem rendszerében, és arra szerintem alkalmas lehet.
Azt kell meggondolnod, hogy mit teszel, ha mégis terhes lesz.
Te magad is tudod, hogy a naptár-módszer spermiciddel együtt is rizikós. Mondjuk, 90%-os, tehát átlagosan 100 nőből, akik ezt használják, csak tíz esik teherbe egy éven belül. De ez a szám semmit sem mond arról, hogy egy nő egy alkalom után terhes lesz-e. Ha 1000-szer feldobsz egy érmét, kb 500-szor lesz fej. De ha az 1001-ik dobást megkérdezem, hogy milyen lesz, meg tudod-e mondani, hogy fej, vagy írás? Persze, hogy nem. Semelyik dobásról nem lehet előre tudni.
Ugyanez vonatkozik rátok. A módszer közel sem 100 %-os, tehát nem tudhatod előre.
Más a helyzet a gumival, aminek nagyon közel 100%-os a biztonsága, abban megbízhatsz. Hasonló, mintha vennél egy lottószelvényt, és megkérdeznél, hogy lesz-e ötösöd. Én megnyugtatnálak, hogy nem. És noha évente kb. 4-6 alkalommal nyer valaki ötöst, mégis, te is érzed, hogy szinte teljesen biztos, hogy igazam lesz: nem fogsz nyerni.
Próbáljátok ki a pesszáriumot. Az nem akadályozza meg a közvetlen érintkezést, és spermicid krémmel együtt hasonlóan megbízható, mint a gumióvszer.
Keresési eredmények
Pharmatex® - hormonmentes fogamzásgátló család
pharmatex.hu/
Én ezt használtam kb 3 évig.
Ismerek többeket akik 10-20 évig így csinálták. a gumi se 100%, a tabletta se, semmi se igazából.. unokatesóm spirál szökevény...de nem rossz gondolat, és fiatal pasiba dicséretes hogy foglalkoztat ez, én nem csak durr bele...
Köszönöm a válaszokat, pláne hogy mind èrtelmes hozzászólás volt a tèmához !
Az utolsónak : sajnos sok női vèlemènyt hallottam már hogy ez nőre tartozik ès mèg több fèrfit hogy a nő "dolga" a fogamzásgátlás. Szemèly szerint èn úgy gondolom közös feladata egy párnak, ugyanakkor zavarba ejtő tud lenni párom számára is hogy ennyire foglalkoztat a tèma ès van amit jobban tudok nála :')
A továbbiakban is várnèk mèg ha van hozzászólásokat :D
Nem rossz a gondolat egyébként. De az ovulációs tesztekről tudni kell hogy amikor az pozitív (két nagyon erős csík van rajta) utána 24-36 órán belül várható ovuláció.
Viszont ha pl aa pozitív teszt előtti nap együtt voltatok akkor még simán okés lehet baba miatt, persze a spermicid csökkenti a hatást.
Ém ezt maximum igazolt ovu után tudom elképzelni, a ciklus második felében. Tehát pozi ovu teszt után 3 nappal kezdve a mensiig. A ciklus első felében inkább pesszáriumot vagy méhszájsapkát ajánlok.
Vagy spirált is tehetnek fel barátnődnek, ha nem akartok hormonális fogamzásgátlót.
Dicsérendő, hogy így odafigyelsz a barátnődre! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!