Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az nagy baj, hogyha nem mentem vissza nőgyógyászhoz, amikor elfogyott az első doboznyi fogamzásgátlóm?
hát, gondolom csak 1 havit irt fel. az első hónap arra való,h leteszteld a gyógyszert, ha bevált, akkor felirja a következő adagot(ez már 3 havi) . a fogamzásgátló nem hat azonnal, 1 hónap után szabad először gumi nnélkül szexelni. ha, miután letelt az 1 hét menstruációs "szünet", ujra elkezdted volna szedni a gyógyszert, a következő havit, akkor már szeretkezhetnél a barátoddal egyéb védekezési mód nélkül. mivel ezt nem tetted meg,most kezdheted az elejéről!
persze nem tudhatom, h ezért kezdted e el szedni, vagy vmi egyéb jótékony hatása miatt(pl. csökkenti a menstruációs görcsöket)
a gyógyszeriratás egyébként nem nagy ügy, többnyire be se kell menni a doki szobájába. én a korházba járok a nőgyógyászati szakrendelésre, a folyosón szoktam várni, és amikor kijön a nővér, h "van e valaki, aki gyogyszerre vár?" csak odalépek hozzá, odaadom neki a személyimet,taj kártyát, + egy darabka papirra fel szoktam irni a gyoccer nevét, ami kell...(meg most már a vizitdíj befizetéséről szolo kis papirt) és 10 perc mulva már hozza is ki...
Nem kell feltétlenül a nőgyógyászhoz menni, a háziorvos is felírhatja a köv. adagot! De az tény, hogy ha most már nem szeded, akkor nem vagy védett!
Ha elmégy és felíratod megint, akkor várd meg a köv. menstruációdat és akkor már az ELSŐ NAPON kezd el szedni! Nagyon fontos, hogy csak akkor leszel védett, ha már a mensid első napján bevetted az első szemet!!! Ebben az esetben nem kell mással védekeznetek! Ha késtél vele akárcsak egy napot is, akkor a köv. mensidig más módszerrel kell védeznetek!
Ha babát akarsz, akkor nem...
De gondolom nem akarsz, így megint csak a felelőtlenséget érzem kérdésedben.
Arra mindig figyleni kell, hogy ne az utolsó nap menjd dokihoz, mindig előbb legyen meg a gyógyszer, mint kellene...
És én úgy tudom, hogy csak nőgyógyász irhatja fel.
TEssék odafigyelni, mert ebből lesz a nemkivánt terhesség.
Döntsd el, hogy szeded, vagy nem, de ez a felelőtelenség semmire nem megoldás, csak tönkreteszed vele a szervezeted.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!