Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló mellett peteérés?
Normális esetben nem lehet peteérés hisz a fogamzásgátló tabletta pont hogy a peteérést gátolja.
Ha Te ismered és tisztában vagy saját testeddel és észleled a peteérés jeleit menj Nőgyógyászhoz kérj másik fogamzásgátló tablettát mert valószínűleg ez nem használ. Esetleg 2-3 héten keresztűl ellenőrizd ovulációs teszttel mindennap a peteérésed akkor van peteérés ha mind 2 csík erős piros akkor pozitív lesz és ha a következő nap meg negatív akkor van Ovuláció mert ki lökődött a petesejt.
23 N
Pont emiatt hat többféleképpen a fogamzásgátló.
Bár tény, hogy hivatott a peteérést gátolni, de emellett olyan közeget biztosít a hüvelyben, ami gátolja a spermiumok célba jutását, amivel szintén gátolja a teherbeesést. De tegyük fel, hogy megtörtént minden, a megtermékenyítés is, akkor pedig jön a következő fokozat, ami pedig az, hogy elvékonyítja a méhnyálkahártyát, így nem tud hová beágyazódni a megtermékenyített petesejt.
Meg aztán bizonyos dolgokat tapasztalhatsz fogamzásgátló mellett is, amit korábban is. Tehát attól, hogy ilyen folyásod van, még nem biztos, hogy van peteérésed is.
El kell olvasni a betegtájékoztatót, hogy mit ír.
Mikortól véd (és akkor az úgy van), illetve meddig normális mindenfajta tünet, ami nyilván a hozzászokással majd elmúlik.
Egyébként az, amit írtam, az teljesen igaz. Tehát menzesz előtti mellfájdalom, hasfájás nekem ugyanúgy jelentkezett fogamzásgátló mellett is, holott ugye ilyenkor nem játszódtak le azok a folyamatok, mint tabletta nélkül, illetve a szó szoros értelmében nem is menstruáltam. És folyásom is ugyanúgy változott fogamzásgátló mellett is. Ettől függetlenül védett, hisz 6 és fél évig szedtem összességében eddig életemben és nem lettem mellette terhes. Csak akkor, amikor tervezetük és nem védekeztünk.
Az első 3 hónapban bármi tüneted lehet. Hozzá kell szoknia a szervezetednek. Minél pontosabban szedd, az segít!
Csak a 2. levéltől nem kell gumi, az a tuti! Nekem az orvos így mondta.
Folyásod maradhat a szokásos, nem kell aggódni. Nekem pl. ugyanúgy van ciklus közepén! :) Az orvos tudja ellenőrizni, hogy jó-e. A citológia kimutatja a hatóanyagot! (Ezért kell nem a szünet idejére időzíteni a rákszűrést.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!