Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Abbahagyom a fogamzásgátlót, de 7 napos szünet elején még volt szex?
A szünet első két napján voltunk együtt, amikor véd a tabletta ugye, plusz nem élvezett belém. Rá 1-2 napra megjött a megvonásos vérzés.
Ha most nem kezdem el szedni a következő levelet, szinte nincs esélye a teherbeesésnek ugye?
Mármint visszamenőleg, gondolom már elhaltak/kitisztultam ahhoz hogy ne essek teherbe ettől ha elmúlik a tabletta hatása.
(Olyan választ nem kérek hogy orvost kérdezzem, ha itt senki nem tud írni okosat nyilván írok egy orvosnak is.)
A gyógyszer abbahagyásáról nem az orvossal kéne konzultálni?
Ő egy kicsit kompetensebb a témában,mint mi....
Mikor gyógyszert váltottam bizonyos okok miatt ő mondta, hogy a problémám miatt ha ez a tabletta sem lesz jó, akkor érdemesebb lesz ha abbahagyom. Most nem az abbahagyásról van kérdésem, mert már nincs kiváltva gyógyszerem, nem fogom tovább szedni. :)
A kérdés az, hogy lehet e még bennem életképes spermium, ha belém sem élvezett azon a két alkalmon. :D Amire az én válaszom az hogy nem, de most elbizonytalanodtam, mert valahol mást olvastam.
Azért köszi első, hogy segíteni szerettél volna. :)
Megkérdeztem egy magánorvost, ő azt mondta hogy nem lesz semmi baj. :D
Remélem neki lesz igaza és nem nektek, utolsók. :D
Azért köszi a segítséget.
A betegtájékoztatóban kerek perec benne van, hogy a szünetben csak akkor van meg a védelem, ha a következő levéllel folytatva van a szedése. Tehát te nem voltál védett, ergo lehetsz terhes.
Tudod pont így esik teherbe a nők 99 százaléka, akik fogamzásgátló mellett lesznek terhesek. Nem az a gond, hogy baj van a fogamzásgátlóval önmagában, hogy nem nyújtana kellő védelmet, hanem aki szedi, az pont az ilyenekre nem figyel oda.
A megvonásos vérzés pedig független dolog, hisz az csak a tabletta megvonása miatt jelentkezik. Tehát attól, hogy az jelentkezett, még nincs kizárva, hogy terhes legyél.
Bár nagyon kicsi az esélye, de az esély nem nulla.
És a mai modern fogamzásgátlók annyira kevés hormont tartalmaznak, hogy egyetlen nap alatt képesek kiürülni a szervezetből, tehát egyből megvan az esély a terhességre, ezért nem szabad egyetlen szemet sem kihagyni szedésnél. Az egy másik dolog, hogy sokaknak egyből nem indul be a természetes ciklusuk, nyilván ehhez kellhet idő, de nem mindenkinél, sőt a legtöbb nőnek egyből beindul minden.
De én ezt nem értem. Van köztetek amúgy nőgyógyász? :D
Az első két napján voltunk együtt a hét napos szünetnek. A negyedik napon megjött a megvonásos vérzés, ami ugye nem menstruáció ahogy mondani szokták. De végül is az, mert igaz hogy nem hagyja meg megvastagodni a méh nyálkahártyát, de a megvonásos vérzésnél még az a kicsi is lelökődik. Plusz még mindig vérzek, azóta már eltelt 7 nap, holnap már nyolc, akkor kellene újra elkezdenem. Ha holnap emiatt meg is indul a peteérésem, és hirtelen ki is lökődik/lökődnek páran, élő hímivarsejt már nem sok valószínűséggel található bennem nem igaz?
Oké, nem lehetetlen, de kevés az esélye, nem? :D
Persze ettől holnap egy másik orvost is felhívok, nem kell oltani.
Kedves kérdező!
Csak hogy tudd, bármikor lehet spontán peteérés, az a pár nap, amíg nem hat a gyógyszer, mivel nem szeded, annyira meg is tud vastagodni a méhnyálkahártyád, hogy megtörténjen a beágyazódás.
De ha neked a betegtájékoztató smafu, akkor fújjad csak a magadét. Meg ha úgysem fogadod el azt, ami nyilvánvaló, akkor minek írtál ki róla kérdést?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!