Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló tabi vagy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló tabi vagy inkább óvszer?

Figyelt kérdés
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy ti melyiket használjátok. Én nem szeretnék tablettát szedni így marad az óvszer. Az is elég, nem? Sot az még a betegségektol is véd. Csak óvszerrel is biztonságos a szex. Ha nem akarok tablettát szedni az is elég, ugye? Letszi, normális válaszokat!
2010. máj. 20. 13:11
 1/10 anonim ***** válasza:

Szerintem az óvszer nem a legbiztonságosabb védekezési mód!

Én a tabit javasolnám

2010. máj. 20. 13:14
 2/10 anonim ***** válasza:
Mindegyiknek van előnye és hátránya és mind a kettő megfelelően véd,ha normálisan használod.Írd be a keresőbe,csomó találatod lesz,mert ez egy örök vita.Meggyőzni itt senkit semmiről nem lehet,szóval a két tábor egymásnak esik,összejön közel 100 hozzászólás és te így sem leszel okosabb.Amelyikben jobban bízol azt használd.
2010. máj. 20. 13:28
 3/10 anonim ***** válasza:
48%
Szia!Bőven elég az óvszer,miért ne lenne elég?Mi már 2éve védekezünk óvszerrel,mert nem szedhetek gyógyszert-eddig semmi baleset nem történt,pedig nagyon gyakran szeretkezünk.Egyszerűen csak használni kell tudni,ne hidd el a sok hülyeséget,amit egyesek állítanak,hogy jajj,már a 10. szakadt ki,milyen sz@r.Egészségügyis vagyok,ismerem jól a tabletták hátrányait is.Ha fiatal vagy,nem szoktuk javasolni-ált. 18év alatt nem ajánlott-hiába,az orvosok mégis felírják-akkor még nagyon labilis a hormonháztartás,nem jó,ha megzavarják gyógyszerrel.Később is vigyázni kell vele-ezt sem szokták sokan betartani-de 1évnél tovább egyik sem szedhető!Szünetet kell tartani közben!Mellékhatása lehet a nagyon kellemetlen fejfájás.Egyébként a tabletta sem biztonságosabb a közhiedelemmel ellentétben-pl stressz hatására blokkolhatja a szervezet-a közvetlen környezetemben volt rá példa.De ha mégis emellett döntenél,ügyelj rá,hogy hormonvizsgálatot mindenképp végezzenek előtte-mert ha esteleg probléma van,akkor tilos szedni.Sajnos a betegeknek is érdemes ezekről tudni,mert sok a rossz orvos,akit nem érdekelnek az ilyen "részletek".
2010. máj. 20. 13:29
 4/10 anonim ***** válasza:

egyébként meg igaza van a 2.hozzászólónak,jön majd 100komment aminek az lesz a vége hogy a 2tábor egymás nyakának esik és mindenki bizonygatni fogja h ez azért jó, az azért rossz meg fordítva-na és persze a legjobb,amikor a "tapasztalt,mindentudó" emberek lökik a "tudományos" hülyeségeiket-mert ugyanilyen kérdésnél láttam már,meg a lepontozgatások.Tényleg érdemesebb alaposan utána keresned,érdeklődnöd-és nem ezen az oldalon.Én még csak annyit mondanék,hogy a 2 közül egyik módszer sem úgymond 100%os,de ez semmit nem jelent,ez bármiről elmondható.A gyógyszert is "tisztességesen" kell szedni,az óvszert meg tudni kell használni.De vagy az egyik,vagy a másik-szükségtelen egyszerre több módon védekezned,mert ezek önmagukban is elég biztonságosak.És még annyi,hogyha óvszer mellett döntenél,akkor én a Durexet vagy a Lifestyles-t javasolnám.

21/L

2010. máj. 20. 13:38
 5/10 anonim ***** válasza:
50%
Fogamzásgátlót 16 éves korom óta szedek, mert csak ez hozta rendbe a nem elmúló petefészekcisztámat, ami már belső vérzéssel fenyegetett menstruációkor. Szerencsére, nagyon korán érő típus vagyok, 9 évesen jött meg, 10 évesen már teljesen rendszeres volt a menstruációm. Nekem sokkal jobb véleményem van a tablettáról, mert egyrészt megszüntette az előtte ájuló-szintű görcseimet, és számomra sokkal "kényelmesebb", mint a gumi. Azóta egyszer váltottam tablettát, és egyenlőre nagyon jól bevált. Mindig vigyázok, hogy ugyanabban az időben szedjem be, hasmenésnél/hányásnál plusz védekezés. És nem mellékesen a három hónapnyi adag sokkal olcsóbb, mintha óvszert kéne venni. Anyagilag jobban megéri. És én is óvszer mellett fogantam, tehát eleve kétkedéssel voltam az óvszer iránt xD
2010. máj. 20. 14:40
 6/10 anonim ***** válasza:
67%

Én a tablettával jobban meg vagyok elégedve. Egyrészt nálunk a gumi használatánál voltak problémák... Volt hogy a barátom lelankadt. Elég gyakran szexelünk, úgyhogy bár nem elsődleges szempont, még anyagilag is jobban megéri nekünk. Amit pedig tényleg fontos, hogy sokkal jobban érzed benne a partnered. Ha rendesen beszeded, akkor a szex bármikor megengedett és nincs olyan baki, hogy nincs nálatok gumi. Viszont hatékonyság szempontjából mindkettő jó, amennyiben megfelelően használod.

20L

2010. máj. 20. 14:45
 7/10 anonim ***** válasza:
32%
legyen mind2 a csaj tabizzon a pasi meg húzza fel a gumit azt kész nagy gond nem lehet :)
2010. máj. 20. 15:24
 8/10 anonim ***** válasza:
50%

Tabi egy hajszálnyival biztonságosabb. De igazából ez tényleg annyira hajszálnyi (főleg ha alaposan odafigyeltek), hogy nem szempont.

Betegség: Tény, hogy ez ellen csak a gumi véd. De ha egy tartós hosszú kapcsolatról van szó, akkor ez szerintem nem szempont.

Tabival olcsóbb.

Gumiban kevésbé érzitek egymást mindkét részről.

Tabival beviszel egy kis idegen anyagot, hormont a szervezetbe, amiről megoszlanak a vélemények.

Ja és persze elég a gumi, csak kényelmetlenebb és körülményesebb. De ha odafigyeltek, jó eséllyel abból se lehet baj.

2010. máj. 20. 15:39
 9/10 anonim ***** válasza:
én a tabira szavazok. a gumi elég kényelmetlen volt, és érzékeny is vagyok rá, oké, hogy a tabi nem vég a betegségek ellen, de komoly kapcsolatban nem hiszem, hogy elkaphattok valamit egymástól. viszont, ha partnert váltasz, akkor tabi mellett is ajánlatos a gumi.
2010. máj. 20. 17:06
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát akkor nézzük:

Tabi:

+ nem kell vele szex közben foglalkozni, nyugodtan egymásnak eshettek bármikor, nem kell hogy mindig legyen nálad; pozitív mellékhatásai lehetnek: szebb bőr, kevesebb napid tart a menstruáció, elmúlnak a görcsök; 99,9%-ban véd; folyamatos védelmet nyújt, nem tud elszakadni, lecsúszni, stb.; ha gyakran szeretkeztek, olcsóbban is jön ki

- nagyon pontosan kell szedni, odafigyelni rá minden nap, már egy szem kihagyásával is megszűnik a védelem; nem véd a nemibetegségek ellen; később komplikációkat okozhat (nem tudsz tőle egy ideig teherbeesni, felborult hormonháztartás, nő az esélyed a trombózisra, stb.) de ezek ritkák; negatív mellékhatások lehetnek: libidócsökkenés, hízás, hüvelyszárazság, köztivérzés.

Óvszer:

+ nem befolyásolod a szervezeted; véd a nemibetegségektől is; rengeteg fajta van: vékony,vastag,ízes,színes,szagos,spermicides,latexmentes,stb.

- az aktus elején kell felhúzni, mielőtt akár egyetlen behatolás is megtörténne (szerintem ez rontja a hangulatot); és habár elméletileg helyes használat mellett majdnem tökéletesen véd, rengeteg sztorit hallottunk ahol kiszakadt-lecsúszott,stb.; drága mint a fene.

Ezek alapján döntsd el, neked melyik a megfelelőbb. Én tabit szedek, mert lassan egy éve vagyok együtt a barátommal, és nem szeretem az óvszert, engem zavar hogy az elején vesződni kell vele, aztán folyamatosan izgulni, hogy ki ne szakadjon, meg neki is sokkal jobb érzés anélkül.

16/L

2010. máj. 20. 17:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!