Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Több éve cigizek, nemrég kezdtem el szedni a fogamzásgátlót. Több weboldalon is olvastam a káros hatásairól. Azokat kérdezném, akik ugyanebben a helyzetben vannak. Mi a véleményetek erről? Szerintetek ez mennyire biztonságos így?
Én is fogamzásgátlót szedek és dohányzom. A helyzet, hogy a fogamzásgátló és a cigi önmagában is növeli a trombózis esélyét, a kettő együtt meg főleg! Több ismerősöm is hasonló cipőben jár és nem akarok ezzel jönni, de nekik semmi bajuk. Ennek ellenére én úgy döntöttem, hogy inkább hagyom a cigit. Soha nem voltam nagy dohányos, most viszont tényleg csak nagyon ritkán gyújtok rá. Amúgy szerintem nem is annyira kortól, mint inkább egészségi állapottól függ, mekkora rá a hajlamod. Ha képes vagy rá, akkor hagyd el a cigit. Ha nem, akkor viszont annyi biztos, hogy a lehetőségeidet megnöveled a vérrög kialakulására. Remélem segítettem.
20L
szia,nekünk az egyetemen azt mondta a tanárunk hogy 20 éves lányok is simán kapnak trombózist,meg agyi embóliát e kettő miatt. azt mondta hogy 100% esély van rá sajnos,ha cigizel is meg tabit is szedsz... Még én is meglepődtem...:O
egy orvostanhallgato
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!