Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehet terhes barátnőm fogamzásgátló mellett ha beleélvezek?
Ne csinálj ilyen hülyeséget, egyrészről nincs biztos módszer, másodszor mi van ha elfelejti szedni, vagy nincs pénze a tabletákra csak erről te nem tudsz.
A tableta nem azért van hogy neked ne kelljen vigyázni.
"Igaz hogy fiu vagyok, de már nem egy olyan esetröl halottam, hogy szedte a gyogyszert mégis terhes lett. Szal több mint 2%"
Hogy mivan? Ez aztán a következtetés: több esetről is HALLOTTAM(=mégcsak nem is biztos!), EZÉRT 2%-nál nagyobb esély van a teherbeesésre. (És miért nem 5 vagy 10 vagy mindjárt 100%? :DDDD)
Pearl-index alapján:
Ha egy éven keresztül csak gumival védekezel, akkor 3-4% esély van a terhességre!
Ha csak tabival, akkor 0.1-0.5%! (Ebben az is benne van, hogy valamit elhibázott a lány: rosszkor vette be, antibiotikum bezavart stb.)
Arra, hogy egy év alatt halálos közúti balesetet szenvedsz: kb. 0,01%
Összességében én azt mondom, hogy tabletta mellett reálisan nincs értelme aggódni. Megteheted, szíved joga gumival kiegészíteni, de abszolút felelősen gondolkodik az is, aki egyedül csak a tablettát használja.
Az pedig soha semmilyen nagy mintából vett statisztikát nem fog módosítani, ha a te mikrokörnyezetedben éppenséggel van 1-2 ellentétes példa. Kit érdekel? Ők a kivételek, azért is nem 100%, csak 99,9%-os a védelem. (És ez egy év rendszeres szexre vonatkozik! Nem pedig egyetlen éjszakára!)
(Analóg példa: A biztonsági övet kötelező bekötni, mert sokkal nagyobb az esély úgy a túlélésre. Pedig volt már eset, hogy a be nem kötés mentette meg az életét valakinek! De ettől még a bekötés a kötelező, mert statisztikailag azzal lehet jobban járni! És ez akkor is így van, ha teljesen véletlenül neked akad 2-3 ismerősöd is akik mind annak köszönhetik az életüket, hogy szabályszegő módon pont nem voltak bekötve a balesetkor. Szóval hagyjuk az ilyen "de én már hallottam ellentétes esetet, ezért hülyeség a statisztika" dolgokat...)
nem lehet terhes, ha rendesen szedi!
tapasztalat
32L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!