Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A szünetben is véd a tabletta?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A szünetben is véd a tabletta?

Figyelt kérdés
A 7 napos szünet utolsó napján voltunk együtt a barátommal tegnap délelőtt és elment bennem. Ugye ilyenkor is véd a tabletta? A tájékoztatójában nincs erről szó, a neten olyat is találtam, hogy ilyenkor is véd és olyat is, hogy ilyenkor érdemes gumival védekezni és mindkét véleményt nőgyógyásztól olvastam, szóval a szakemberek között sem egységes.
2010. máj. 17. 21:15
1 2 3
 11/23 A kérdező kommentje:
Azért hülyének nézni nem kell... Sok oldalon olvastam nőgyógyásztól, hogy a tabletta hatása a szünetre is kitart, ezért is vagyok megkeveredve. Ha egyértelmű lenne, akkor nem kérdeznék.
2010. máj. 17. 21:54
 12/23 anonim ***** válasza:

De akkor sincsen értelme a kérdésnek. A nőgyógyászok ezt tanulták 11 évig!! Ha ők maguk nem tudnak megegyezni, akkor az itteni emberektől sem várhatod. Ez kb olyan meddő vita, mint anno az oltás. Arra is fele orvos azt mondta, hogy kell, másik fele meg azt, hogy nem kell.

Az én véleményem az, hogy mivel nem szeded a tabit, nem is véd. Akkor is kell kiegészítő védekezés, ha egyetlen egy szemet kihagysz. Azért nem valószínű, hogy így esel teherbe, mert a menstruáció idején alapból pici az esély rá.

De ha belegondolsz, a tabletta sem 100%-os. Csomó ember meg van győződve róla, hogy rendesen szedte, mégis becsúszott a baba. Nem lehet, hogy ez az oka? Erre esetleg nem is gondolt, hogy baj lehet, ha nem védekezik, hisz az orvosok nagy része is azt mondja, hogy lehet.

Aztán lehet ebből van az a pár %.

2010. máj. 17. 22:00
 13/23 A kérdező kommentje:
Oké, akkor hagyjuk, értelmetlen a kérdés... Nem baj, van még itt millió még értelmetlenebb, nem értem miért pont ez zavar benneteket:(
2010. máj. 17. 22:06
 14/23 anonim ***** válasza:
Tény, ennél sokkal rosszabb kérdések vannak. Amúgy nem úgy értettem, hogy maga a kérdés értelmetlen, hanem úgy, hogy itt feltenni értelmetlen. Maga a kérdés amúgy abszolút érthető:D Csak hát az oldal színvonalához nem passzol:D Esetleg vmi orvosi fórumban:)
2010. máj. 17. 22:10
 15/23 A kérdező kommentje:
Megkérdeztem ott is, de még nem kaptam választ.
2010. máj. 17. 22:16
 16/23 anonim ***** válasza:
Ha kapsz választ, linkeld vagy írd be légyszi. Én is kíváncsi vagyok:)
2010. máj. 17. 22:52
 17/23 anonim ***** válasza:
a nőgyógyászok 99%-a szerint véd a tabi teljesen megbízhatóan a 7 napos szünetben is mert erre lett kitalálva. Egyetlen idióta netdokit olvastam eddig, aki szerint nem véd, de ő már más olyan válaszokat is adott a honlapján ami alapján sztem simán visszaadhatná a diplomáját.
2010. máj. 18. 10:18
 18/23 anonim ***** válasza:
Na szóval, hogy én is beleszóljak a "vitába": igen tényleg nincs megegyezés a témáról nőgyógyászok között sem. Van aki azt mondja, hogy véd, van aki azt mondja, hogy nem. Az első arra alapozza a dolgot, hogy ha rendesen szeded, akkor a 7 napra is kiterjed a védelem. A második arra, hogy ha 1 szemet kihagysz, akkor már úgy necces a téma, és ha ebben a 7 napban alapból nincs gyógyszer, akkor logikus, hogy van rá esély. De mivel a fogamzásgátló úgy működik, hogy elhiteti a szervezettel, hogy terhes vagy, ergo nincs peteérésed, ezért nem eshetsz teherbe, ezért a 7 napos szünetben sem elvileg. Amúgy ez meg nem rendes mensi (tehát hiába írjátok, hogy mensi alatt kevesebb az esély a terhességre), hanem megvonásos vérzés. Amúgy meg aki egészséges és nem védekezik semmilyen módon az bármikor teherbe eshet, mensi előtt, után és alatta is. Természetesen van egy kevés %, aki a tabletta szedés alatt is teherbe esett (bár ez azoknál szokott szerintem előfordulni, akik nem szedik rendesen). Amúgy személyes tapasztalat: még soha semmi gond nem volt abból,ha abban a 7 napban szexeltem egyéb védekezés nélkül.
2010. máj. 18. 10:24
 19/23 A kérdező kommentje:
Kaptam választ: ugyan nagyon kicsi az esély, de elképzelhető, ezért kell ilyenkor más módon védekezni. Mondjuk az én dokim is azt mondja, hogy ilyenkor érdemes gumit használni a szünetben, de mindegy, most utólag már mindegy. Mondjuk, ha becsúszna egy baba, akkor sincs tragédia, de azért remélem a kicsi esély most nulla...
2010. máj. 18. 14:35
 20/23 anonim ***** válasza:

Nem tudom ki mondta h nem szeded 7 napig ergo nem véd...te sem szedtél még ugye?

CSÖKKENHET a hatása!Én 3 éve szedem és érdekes nem vagyok terhes, pedig a 7 napos alatt is csináljuk(mikor nincs meg, mielőtt vki beírná)

Egyébként beírod keresőbe azt adja ki doktorok honlapján h VÉD! Hány és hány ember lehetne már terhes. Tehát sztem csak csökkenhet a hatás, de csak úgy van kitalálva ez h szünetet ugye muszáj tartani és akkor a 7 nap sem akadály.

Egyedül Hamvas Ferenc írja a lelkiismerete miatt, hogy ő védekezne xD nézz utána

2010. máj. 18. 19:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!