Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló tabletta - mi lesz így?
Sziasztok!
2 évig szedtem a Laurina fogamzásgátló tablettát, azonban másfél évvel ezelőtt abbahagytam. Most ismét komoly kapcsolatom van és a párommal úgy döntöttünk, hogy sok-sok hónapnyi óvszeres védekezés után tablettára váltunk. Elmentem az orvosomhoz, aki újra a Laurina tablettát írta fel, mondván ez már egyszer bevált. Ki is váltottam, vártam a menstruációmat. AZONBAN! Az elmúlt hónapokban jellemző volt rám, hogy úgy menstruáltam, hogy 2-3 napig (de olyan is előfordult, hogy 5-6 napig) csak barnáztam és utána jött meg rendesen és bőségesen az élénk piros vér. Ezt az orvosomnak is említettem, Ő azt mondta, hogy az első barnázós napon már nyugodtan bevehetem majd az első szemet. Most május 7-én jelentkezett is barnázás, sőt estére már egy pici rendes vér is, így be is vettem az első szemet. Azóta is szedtem minden este, tehát már 8 szemet be is szedtem. Viszont azóta sem jött meg normálisan... Minden egyes nap csak barnázgattam eddig, hol kevesebbet-hol többet. Most estére pedig elkezdett görcsölgetni a hasam és most pl. pirosat vérzek. Lehet, hogy csak most fog megjönni rendesen? Most mit csináljak? Szedjem tovább a gyógyszert? A 7 napos szünetet megtartsam majd? Ha igen, akkor egyáltalán meg fog jönni? Vagy most egyáltalán mi lesz? Annyira kétségbe vagyok esve, hogy mindent összezavartam. :(
(Óvszerrel egyébként azóta is védekezünk, egyszer sem történt anélkül aktus egyelőre, mert így attól tartottam, hogy kockázatos lenne. :/)
Ezzel tisztában is vagyok.
A lényeget nem érted... Így sajnos valószínű, hogy nem a ciklus 1. napján kezdtem el szedni. Már bevettem 8 tablettát, ma este kell a 9-et és most görcsöl a hasam, most kezd el normálisan megjönni.
Nincs semmi gond.
Azzal sem, hogy nem a vérzés első napján kezded el szedni, hisz a 4-5. napon is el lehet kezdeni.
Egy dolog van, ha olyan fajta a tabletta, akkor nem feltétlen alakult ki egyből a védelem. Ajánlatos még az első hónapban inkább kiegészítő védekezés, de egyébként semmi gond nincs.
Szedd tovább és tartsd meg a szünetet.
Semmi bajod. Valószínűleg a szedés miatt nem indult be rendesen a vérzés. Szedd be a 21 szemet, majd tartsd meg a 7 napos szünetet, ahogy kell. Egy hónap után már mindenképpen véd, tehát utána elhagyhatjátok a gumit.
20N
Ma megjött rendesen... Görcsöl is a hasam egész nap, ahogy az első rendes napon szokott... Érdekes így a 10. szemnél... :D
Kiváncsi vagyok, hogy így mi lesz a 7 napos szünetben... Tipp? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!