Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Elakarom kezdeni a roxanelle...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elakarom kezdeni a roxanelle nevű fogamzásgátlót, de nem tudom pontosan, hogy melyikkel kell kezdeni!?

Figyelt kérdés
21 aktív (rózsaszín) és 7 hatóanyag nélküli (fehér) tabletta van. És ugye a a menstruáció 1.napján kell elkezdeni szedni, de nem tudom, hogy az aktívval vagy a hatóanyag nélkülivel kell kezdeni. Mert ugye a fehér hatóanyag nélküli tabletták azok amiket a menstruáció alatt kell szedni, de úgy szerintem nem jön ki. Mert ha én elkezdem a mensim első napján szedni a rózsaszín aktív tablettákat, akkor azt szedhetem 21 napig és utána jön a fehér hatóanyag nélküli 7 napig, de akkor abban a 7 napban nekem nem lesz meg a vérzésem...szóval nem értem. Kérem segítsen az aki még ilyet szed!! Köszönöm!

2017. ápr. 11. 18:06
 1/4 anonim válasza:
Sajnálom hogy nem tudok segíteni, de a kérdés nem ebbe a kategóriába való. Gondolom azért raktad ide, mert ebben a kategóriában nagyobb a látogatottság és így biztosan fognak majd válaszolni neked.
2017. ápr. 11. 18:14
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A betegtájékoztatót miért nem olvastad el??? Nem dísznek van.

Amúgy a hatóanyag tartalmú tablettákkal kell kezdeni a menzeszed első napján, amikor letelt a 21 nap, akkor utána kell a hatóanyag nélküliekkel folytatnod, akkor kell megjönnie a megvonásos vérzésednek. Ugyanis neked most lesz menstruációd. Onnantól fogva, hogy fog. gátlót szedsz, nincs menstruáció, megvonásos vérzés van, amit a fog. gátló szünetre történő abbahagyása vált ki (ebben az esetben a hatóanyag tartalmú tabletták abbahagyása). Tehát akkor te már hatóanyag nélküli tablettákat fogsz szedni, mikor megjön a megvonásos vérzésed.

2017. ápr. 11. 18:18
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Aktív tablettával kezd. A 7 napig szedendő inaktív tabletta mellett nyugi megfog Jönni.
2017. ápr. 11. 18:26
 4/4 anonim válasza:
Az aktívval kell kezdeni! De ha egy kicsit figyelmesebb lennél vagy elolvasnád a betegtájékoztatót látnád hogy a tablettáknál ott van kiirva hogy START és egy kis nyíl mutat az első tabira amit bekell venned
2017. máj. 31. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!