Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van tartani valóm, hogy nem vizsgált meg első fogamzásgátlónál?
Bementem nőgyógyászhoz, mondtam szeretnék felíratni fogamzásgátlót.
Bevallom kicsit parázom, csak egyszer voltam nőgyógyásznál még régebben...
Kérdezi használtam, mondom még sosem. Semmi kivizsgálás, és kaptam Deciora-t. Azt mondta kell labor, vérvétel és majd rákszűrés, ennyi. Napokban jön meg, szóval első napon be is veszem.
Aggódjak, hogy előtte nem vizsgált meg? Igaz nincs semmi bajom de.... mégis.
Az első mondja jól. A "taperolós" vizsgálatoknál azt nézi meg, nincs-e valami elváltozás a hüvelyben vagy a méhben, emellett jó esetben a melledet vizsgálja még meg, plusz rákszűréshez kenetet vesz.
A fogamzásgátlóhoz ezzel ellentétben vérvétel, teljes labor kell. Emellett családi anamnézis, mert pl. ha az érrendszeri problémák jellemzőek a családban (trombózis), akkor kevésbé javasolt a gyógyszer, emellett van még néhány kizáró ok - ezeket a tájékoztatóban elolvashatod.
A hibát jelen esetben ott követte el a doki, hogy kapásból felírta a gyógyszert, nem várta meg a vérvétel eredményét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!