Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Az előváladékba az izgalmi...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az előváladékba az izgalmi állapot mely szakaszában kerülhet spermium?

Figyelt kérdés

Van-e esetleg köztünk medikus, aki segítő szándékkal elmagyarázza az itt felmerülő bizonytalanságokat, melyek sok mindenkiben riadalmat keltenek?

Az én "kutatásom" szerint:

- az izgalmi állapot nagyon korai szakaszában az előző aktusból MÉG megmaradt spermiumok kerülhetnek az előváladékba. Ha történt vizeletürítés, akkor ezek eltűnnek. Ergo nem veszélyesek, tekintve, ha behatolás sem történik ebben a szakaszban még, csak előjáték.

- az aktus befejeztéhez közeledve MÁR jelenhetnek meg spermiumok, melyek a megszakításos közösülésnél jelenthetnek veszélyt, ha a férfi nem észleli időben az érkezésüket.

Jól gondolom szerintetek?

A téma fontos és hasznos, ha beszélünk róla, mert elég sok a homály e körül!

Köszönöm az értékelhető válaszokat!

2017. ápr. 5. 08:11
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

a téma fontos és hasznos, de nem kell túlkomplikálni.

Az előváladék a fütyidből jön ki amihez könnyen keveredik spermium is, és nem kipisiled az előző spermát vagy hasonló.

Egyszerűen az a cucc ami kijön a pisilődből és nem pisi, az tartalmazhat spermiumot.

Sőt igazából a pisivel is távozik valamennyi (főleg ha bent ragadt vagy régóta nem volt magömlésed), szóval akkor általánosítsuk azt, hogy:

Ha valami kijön a fütyiből, abban van sperma!

Ezért veszélyes a megszakító módszer. Természetesen akkor nem 15 millió sperma megy a csajba, de már pár ezer képes megtermékenyíteni valakit

2017. ápr. 5. 09:31
 2/7 anonim ***** válasza:

Honnan jött először ez a baromság, hogy ha vizelsz, akkor kimossa a spermát, és "tiszta" a húgycső?

Fogj egy tányért, amiből tegnap pörköltet zabáltál, tedd a csap alá, aztán​ mehet bele a következő fogás, elvégre tiszta. Nem?

Pont az ilyen téves információk azok, amik miatt 35 ezer abortuszt csinálnak évente (miközben 80 ezer gyerek születik, jó részük szintén nem tervezetten​.)

2017. ápr. 5. 13:53
 3/7 anonim ***** válasza:
Bármely szakaszában. Nem játszanék orosz rulettet. Vagy tabletta, vagy gumi, vagy kombinált módszer, de mindenképp védekeznék a helyetekben.
2017. ápr. 5. 18:37
 4/7 A kérdező kommentje:

Íme egy szakvélemény. Feltettem a kérdést egy portálon Dr. Vizi János nőgyógyásznak:

"Az előváladékkal kapcsolatban én másként látom a legfontosabb szempontokat. 1. Az első aktus során az előváladékban egyáltalán nincsenek, vagy csak nagyon kis számban vannak ondósejtek, azok is általában "rossz minőségűek", megtermékenyítésre alkalmatlanok. Egyes kutatások szerint nagyon-nagyon ritkán van olyan mennyiségű, életképes ondósejt, ami egy nagyon termékeny pár esetén elégségesek lehetnek a megtermékenyítéshez. Más kutatók ezt vitatják. Emlékeztetőül: egy "végigvitt" közösülés esetén, termékeny időszakban is csupán 20% az esélye a megtermékenyítésnek. A kutatók véleménye tehát megoszlik, többségük szerint az előváladéktól nem lehet teherbe esni, a kisebbség szerint nagyon-nagyon kis eséllyel ugyan, de lehet.

Az biztos, hogy ez a minimális esély is csak akkor áll fenn, ha az előváladék bekerül a hüvelybe. Kézről, egyéb helyekről e megtermékenyítés biztosan kizárt.

2. Más a helyzet ismételt aktusoknál. Ebben az esetben a húgycsőben maradhat a megtermékenyítéshez elegendő ondó. Ismételt aktus során ezt a húgycsövön előrehaladó előváladék "magával rántja" a hüvelybe és megtörténhet a megtermékenyítés. Ezt a hímvessző külső lemosása, törlése és az orális szex nem védi ki, hiszen az ondó a húgycső hátsó részében marad. Azonban a vizelés szintén "magával rántja", mintegy "kitisztítja a húgycsövet. Ha a férfi aktus után vizel, akkor az 1. pont irányadó."

2017. ápr. 6. 08:49
 5/7 anonim ***** válasza:
örülök, hogy okos voltál, az élet meg más.egészségüyi,csak főiskolátvégzetem, voltam a főorvos úrnál, miatta oxxigénhiányos beteg a fiam.
2017. ápr. 6. 08:55
 6/7 A kérdező kommentje:

Kutyafülét felhasználónak címezve:

A doktor úr miatt nem lehet oxigénhiányos a fiad, kedves kommentelő, mert én írtam félre a hozzászólásban, hogy nőgyógyász. Dr. Vizi János szexológus és pszichiáter szakorvos. Gondolom nem egy szexológushoz jártatok várandós tanácsadásra és nem nála szültetek :D :D :D

Gáz, hogy gyakran a félrevezetés a cél egyes embereknek :(

Nem nőgyógyász, az igaz. De orvos, akinek több fogalma van erről a témáról mint nekünk és korrektül leírja.

2017. ápr. 6. 09:04
 7/7 anonim ***** válasza:
mindenki tévedhet, kedves kérdező. én is egészségügyes, tanult vagyok, minden pénz, meg főorvos ellenére a fiam nyakán volt a köldökzsinór, oxigénhiányosan született
2017. ápr. 6. 09:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!