Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Annak van értelme, hogy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Annak van értelme, hogy szedek fél/egy évig fog. Gátlót, aztán visszaváltunk óvszerre, majd fél/egy év után megint? Persze a párom állandó

Figyelt kérdés

szeretnék gyógyszert szedni, de nem szeretném, hogy az legyen, hogy 30 évesen még mindig nincs gyerekem, mert fiatalkoromban évekig fogamzásgátlót szedtem.

így -váltogatva- esetleg kevesebb az esélye?

2010. máj. 11. 20:23
 1/8 anonim ***** válasza:
56%

Ez még rosszabb mint a folyamatos szedés! Belepiszkálsz a hormonrendszerdbe, aztán megitn, aztán ujra stb....

Én úgy tudom olyan 2-3 évente ajánlanak szünetet.

2010. máj. 11. 20:24
 2/8 anonim ***** válasza:

így NE váltogasd, sokkal, sokkal, sokkal többet ártsz!!! olyan nem nagyon van, hogy 5 évig szeded, és emiatt nem lesz gyereked évekig, hiába próbálkozol

beszélj a dokiddal inkább erről!!

2010. máj. 11. 20:25
 3/8 anonim ***** válasza:
szerintem kérdezz meg egy nődokit, hogy így mit csinálsz a hormonjaiddal... esetleg kérj más nem hormonális fog.gátlásra tippeket..
2010. máj. 11. 20:28
 4/8 anonim ***** válasza:

Szerintem sem jó, ha ilyen időközönként váltogatod. Kérdezd meg az orvosod.

De az egyik válaszolónak üzenem: De bizony előfordul (valószínűleg gyakrabban mint gondolnád), hogy tablettaszedés után évekig nem jön össze a baba.

2010. máj. 11. 20:49
 5/8 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget! nyilván konzultálok majd orvossal is.
2010. máj. 11. 22:00
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
azzal sokkal többet ártasz, ha igy folyamatosan abbahagyod. a mai tabiknál már nem is kell szünet, esetleg pár év után, ha akarsz. ja, és ezt nekem a doki mondta, ugyh hihetsz nekem. :))
2010. máj. 12. 00:11
 7/8 anonim ***** válasza:
A mai fogamzásgátló tablettákban nagyon kevés hormon van. Én 7 évig szünet nélkül szedtem a Novinette nevűt, ami nem is a legmodernebb. Babát terveztünk. Abbahagytam, és azonnal teherbe estem. Ezek a tabletták már nem okoznak meddőséget.
2010. máj. 12. 13:29
 8/8 anonim ***** válasza:
Nem mondtam, hogy meddőséget okoznak. De te akkor is szerencsés voltál. Rengeteg embernél tabi abbahagyása után sokáig nincs menzesz. Persze gyógyszerrel tudnak segíteni rajta, de azért akkor is...
2010. máj. 12. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!