Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire ajánlanátok a hormontartalmú spirált?
Még nem szültem, de úgy tudom ennek pont az a lényege, hogy nem úgy működik, mint a hagyományos spirál, hanem ugyanolyan hormontartalmú fogamzásgátló, mint pl. a Nuvaring ezért mindenki használhatja.
Van valakinek tapasztalata?
Azért nem egy Nuvaring, mert abban 2 fajta hormon van, míg a spirálban egy (sárgatesthormon) és emiatt pl a vérzést jelentősen lecsökkenti, több barátnőm egyáltalán nem is volt mellette pár hónap után.
Ha 5 éven belül tuti nem terv a baba akkor oké! Arra kell figyelni hogy a jelzőszálat ne vágják túl rövidre mert akkor az elmozdulást nem fogod észrevenni! Plusz emellett is fontos hogy járj szűrésre, UH-ra.
Nekem azt mondta az orvosom, hogy a hormontartalmú spirált csak szülés után tenné fel nekem (én hormonmenteset kaptam végül).
30N
a pesszárium+ spermiciden gondolkodom en is.
Azért szeretném megkerülni a Nuvaringot, hogy ne kelljen három havonta orvoshoz futkorászni (utáltam).
De akkor a spirálnál is kell folyamatos kontroll.
2-es vagyok
Spirálnál évenként kell menni ellenőrzésre (ahogy alapból is kell menni).
Milyen spirál kerül 50ezerbe?? Én 2015 év elején kaptam spirált, 13ezer ft-ba került.
Ha 2-3 év múlva akartok gyereket, akkor is érdemes lehet spirált feltenni.
Én amikor rákérdeztem tavaly a dolgokra megnézte nekem a doki és mondta hogy 48.800Ft a Mirena (ez a hormonos) és 12ezer a felhelyezés (magándokim van) és a felhelyezés után 3 és 6 hónappal van egy-egy Uh-os kontroll (ismét 12-12ezer), ez után elég évente menni. A barátnőm másik patikában 2 éve 52ezerért váltotta ki + felhelyezés ára volt. A nem hormonosat nem tudom mert azt nekem nem lehet.
Így lett hüvelygyűrűm inkább.
Ez nagyon jól hangzik!
Pfuh ne is mond, implantátumot akartam én is erre mondja az orvos, hogy Magyarországon nem elérhető....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!