Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fogamzásgátló mellett antibiotikum, meddig kell kiegészítő védekezés?
Múlt hét péntek óta kapok antibiotikumot vesemedence gyulladásra. Egy hétig kaptam, azaz tegnapig (nem tabletta, hanem injekció formájában).
A fogamzásgátlót kedden szedtem be utána, most jön a 7 napos szünet, mely alatt meg is jött rendesen. A fogamzásgátlót szerdán fogom folytatni. Antibiotikumot tehát már tegnap óta nem kapok, de kérdésem, hogy meddig kell a kiegészítő védekezés? Az új levelet már úgy kezdem el szedni, hogy akkor már 5 napja nem szedtem antibiotikumot.
Attól függ, milyen!
Amíg szedsz/kapsz valamit addig mindig kell az óvszer.
Min. 1 hétig még kell az utolsó utáni naptól számolva, de az erősebb penicillin származékok, különösen az amoxicillin, klindamicin után még 3 hétig kell! Ezeknek utóhatása van, nehezebben ürülnek és erősebbek is!
Én 3 hetet javaslok, mert vénásan kaptad és azok erősebbek! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!