Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Abortusz 2féle képpen?

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Abortusz 2féle képpen?

Figyelt kérdés
Úgy hallottam, hogy 2 féle módszerrel is végeznek abortuszt. Az egyik a "kaparás" a másik pedig "szívócső". Ilyen is van már? Hogyan csinálják pontosan, és ez kevésbé kockázatos?
2010. ápr. 13. 13:28
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Tudomásom szerint a kaparás már rég nem "divat".Évek óta vakuummal (ahogy te mondod szívócsövel) szakitják meg a terhességet

De ha nálatok a doki hol így hol úgy csinálja akkor ugyse fog megkérdezni hogy te mit szeretnél

2010. ápr. 13. 13:32
 2/7 A kérdező kommentje:
És ez pontosan miből áll és mennyi idő?
2010. ápr. 13. 13:35
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Vákuumszívásos módszerrel (vákuum-aspiráció): (Magyarországon ez a leggyakoribb beavatkozás.) Egy kb. 6–14 mm (a terhesség nagyságától függően) átmérőjű csövet vezetnek a méhnyakba, és egy elektromos szívógép segítségével kiszívják a méh tartalmát, majd egy speciális („küret”) kanállal ellenőrzik, hogy minden magzati szövetet eltávolítottak. Szívó nélkül, előbb egy fogóeszközzel, kiveszik a nagyobb magzati részeket.
2010. ápr. 13. 13:35
 4/7 anonim ***** válasza:
97%

az első lépés lemaradt

1. lépés: A méhnyak tágítása [szerkesztés]

Azoknál, akik már szültek, műszerrel: 4–12 mm átmérőjű 0,5 mm-enként vastagodó fémpálca sorozattal – egyre vastagabb pálcákat helyezik fel a méhnyakba, és így tágítják.

Azoknál, akik még nem szültek, vagy császármetszésük volt:

Kémiai anyagból vagy tengeri növények kiszáradt rostjaiból gyártott pálcát (ún. lamináriát) helyeznek fel, amely nedvesség hatására megduzzad, ez 6-8 óra alatt kitágítja a méhnyakat;

Gyógyszerrel, melyet a méhnyak csatornájába vagy a hüvelyboltozatba helyeznek, ami 4-5 óra alatt fellazítja a méhnyakat.

2010. ápr. 13. 13:36
 5/7 anonim ***** válasza:
5%
Én gumikalapáccsal csinálom!!!!!!!!
2010. ápr. 13. 14:01
 6/7 anonim ***** válasza:

Na, megölted már a leendő gyermekedet? Sikeres volt a gyilkosság?

Amúgy a kiszívás előtt összetörik a magzatot, miközben ő menekül és védekezik (már amennyire megy neki).

2011. okt. 19. 18:11
 7/7 A kérdező kommentje:
Több mint egy éve tettem fel a kérdést, tehát ha lett volna gyerekem, igen valószínűleg már "megöltem" volna. De egyébként kíváncsiságból tettem fel a kérdést, és nem voltam terhes. Csak szeretek átgondolni minden lehetőséget, mert mint tudjuk egyik védekezési módszer sem nyújt teljes védelmet, szóval aki szexuális életet él és természetesen nő bármikor terhes lehet még akkor is ha csak minimális 1% esélye van rá.
2011. okt. 19. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!