Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Miért olyan sok a "lehetek-e...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért olyan sok a "lehetek-e terhes? " kérdés? Egyes fiatalok miért nincsenek tisztában a fogamzás és a fogamzásgátlás mikéntjével?

Figyelt kérdés
2016. ápr. 15. 02:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
mert arra nincs eszük, csak b _ szásra. a felvilágosító osztfői órákon meg bioszórákon csak röhögnek idétlenül, meg poénkodnak, meg nyomkodják bedugott füllel a telefont, délután meg kétségbe esve írogat a gyakorira, hogy le.sz.pott valakkit aki a szájába ment el, teherbe eshet-e...
2016. ápr. 15. 06:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Igaz amit az első ír, de amit még hozzátennék, a szülői magatartás. Nem tudják velük megbeszélni, a szülők nem akarják és ezért itt kérnek segítséget.
2016. ápr. 15. 07:33
 3/6 anonim ***** válasza:
Hát nálunk a biosz órán, mikor a tananyagban ehhez a részhez értünk és foglalkoztunk vele pár órát (nem sokat), akkor is csak a nemi szervek felépítéséről volt szó (kisajak, nagyajak, fityma, herék stb.). Ja, és az se volt túl hatékony, mert állandóan ment a röhögés meg hülyéskedés. Nálunk olyanokról nem beszélt a tanár, hogy az előváladék is tartalmazhat spermiumokat, mit is jelent pontosan a menstruácius ciklus (mettől meddig tart), milyen fogamzásgátlási módszerek vannak, előnyeik, hátrányaik, antibiotikum hatása a tablettára, hogy kell felhúzni egy óvszert stb. Ezekről nálunk soha nem esett szó, se az iskolában, se családon belül. Gondolom, akkor máshol is hasonló lehet a helyzet.
2016. ápr. 15. 08:08
 4/6 anonim ***** válasza:

Amikor 16 -18 évesek voltunk akkor voltam/voltunk a legfelelotlenebbek. Tomboltak a hormonok, drága volt fogamzásgátlás. 20ezer simán elment volna gumira, volt nekem annyi pénzem, havi 3-4 szex simán volt megszakitassal. 16 eves volt az akkori párom, cikinek tartotta egy évig a tablettát. Aztán ahogy idősebb lettem, most mar paraznek ugyanezt bejatszani, meg telik a védekezésre.

31f

2016. ápr. 15. 08:24
 5/6 anonim ***** válasza:
Mert egyiknek se barátja a google. :)
2016. ápr. 15. 08:43
 6/6 anonim ***** válasza:

Egyszerű.

Az iskolákban alig esik szó erről, a tanárok is minél előbb le akarják tudni az anyagit (tisztelet a kivételnek).

Aztán a szülők se nagyon foglalkoznak ezzel, vagy cikinek érzi a többség, vagy túl konzervatív ("az én gyerekem nem fog házasság előtt szexelni" meg egyéb felfogások), ritka, ahol ez nem tabutéma.

A másik dolog, hogy ne mentsük a sok felelőtlen idiótát az az, hogyha már egyszer nekiállnak valaminek nem néznek utána. Aztán hopp, jön a sírás, hogy ugye nem vagyok terhes 14 meg 15 évesen? (Lehet engem prűdnek meg akárminek tartani, ennyi idősen meg se fordult a fejemben, hogy bárkivel is lefeküdjek)

De a legszomorúbb az, hogy ezen a három opción kívül ott a nőgyógyász, akihez mehetnének felvilágosításért. ja, az ciki. 14-15-16 (azért ezt a korosztályt írom mert ebből látom a legtöbbet) évesen a terhesség miatt aggódni nem ciki? Dehogynem...

Kommunikáció, bizalom és felelősség hiánya óriási. Szerintem ez a legfőbb problémája ennek mind a szülő, tanár és a gyermek részéről.

19/L

2016. ápr. 15. 09:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!