Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért olyan sok a "lehetek-e terhes? " kérdés? Egyes fiatalok miért nincsenek tisztában a fogamzás és a fogamzásgátlás mikéntjével?
Amikor 16 -18 évesek voltunk akkor voltam/voltunk a legfelelotlenebbek. Tomboltak a hormonok, drága volt fogamzásgátlás. 20ezer simán elment volna gumira, volt nekem annyi pénzem, havi 3-4 szex simán volt megszakitassal. 16 eves volt az akkori párom, cikinek tartotta egy évig a tablettát. Aztán ahogy idősebb lettem, most mar paraznek ugyanezt bejatszani, meg telik a védekezésre.
31f
Egyszerű.
Az iskolákban alig esik szó erről, a tanárok is minél előbb le akarják tudni az anyagit (tisztelet a kivételnek).
Aztán a szülők se nagyon foglalkoznak ezzel, vagy cikinek érzi a többség, vagy túl konzervatív ("az én gyerekem nem fog házasság előtt szexelni" meg egyéb felfogások), ritka, ahol ez nem tabutéma.
A másik dolog, hogy ne mentsük a sok felelőtlen idiótát az az, hogyha már egyszer nekiállnak valaminek nem néznek utána. Aztán hopp, jön a sírás, hogy ugye nem vagyok terhes 14 meg 15 évesen? (Lehet engem prűdnek meg akárminek tartani, ennyi idősen meg se fordult a fejemben, hogy bárkivel is lefeküdjek)
De a legszomorúbb az, hogy ezen a három opción kívül ott a nőgyógyász, akihez mehetnének felvilágosításért. ja, az ciki. 14-15-16 (azért ezt a korosztályt írom mert ebből látom a legtöbbet) évesen a terhesség miatt aggódni nem ciki? Dehogynem...
Kommunikáció, bizalom és felelősség hiánya óriási. Szerintem ez a legfőbb problémája ennek mind a szülő, tanár és a gyermek részéről.
19/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!