Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Yasminelle fogamzásgátló tapasztalatok?
Rengeteg fórumhozzászólást találtam itt is és máshol is, de a legfrissebbek is több évesek voltak, így szívesen olvasnék némi infót olyanoktól, akik ezt a bogyót szedték /szedik.
Felnőtt fejjel nekem ez az első, még csak az első hónap vége felé járok, így nulla tapasztalatom van. Ismerős (más fajta gyógyszerrel) rémisztgetett, hogy az első hónap neki kínszenvedés volt, görcsök, nonstop vérzés, stb... És azért az enyémnek is vannak jócskán mellékhatásai papírforma szerint.
A várthoz képest pozitívan csalódtam, 2-3 nap pecsételés után semmi bajom nem volt, illetve "csak" pattanásos lett az állam, arcom, valahogy úgy, ahogy közvetlenül menzesz előtt szokott. Eddig pozitív voltam, gondoltam, majd elmúlik, ha rááll a szervezetem a bogyóra, viszont mostanra annyira durva lett a dolog, hogy nemcsak az arcomon, de még a mellbimbómon(!!!!) is gennyes-fekélyes pattanások nőnek...
Tudom, hogy mindenkinél más stb, de azért jó lenne néhány friss tapasztalatot hallani. :)
Nem Yas konkrétan, de két másikat már szedtem és mindkettőtől aknés lettem (arra kaptam hogy pattanásaim voltak, viszont a mellékhatása is sajnos...) de az államon hatalmas pattanások folyton lettek mellette, volt hogy a számat nem tudtam kinyitna akkorák (tesóm szedte a Yas-t de aknés lett ő is, így váltott Dianellére).
Mutasd meg mindenképpen bőrgyógyásznak, lehet antibiotikum elég rá, de ha nem javul akkor másik kell.
Ezt a fogamzásgátlót szedem már lassan 3 éve.
Egyetlenegy mellékhatását tapasztaltam csak: két évvel ezelőtt ősszel abbahagytam, hogy szüneteltessem, utána még 3 hónap után se jött meg. Párommal majdnem volt egy kis balesetünk, ezért bevettem egy eseményutánit, utána már minden oké volt. De ha ezt nem szedem be, akkor nem tudom, hogy mikor jött volna meg legközelebb.
Ezt leszámítva, semmi nem volt, nem híztam, nincsenek egyéb panaszaim.
Tehát nálam bevált. :) Ez az első fogamzásgátlóm is egyben, amit használok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!