Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van olyan hogy valakire nem hat a fogamzásgátló?
Úgy értem voltam előtte vizsgálaton, de mivan ha egyszerűen a szervezetem nem reagál arra a hatóanyagra amit kifejt.. csak azért kérdem mert 1,5 hete szedem, és semmilyen rosszullétet nem tapasztaltam max nagyon néha belenyilallt a fejembe a fájdalom, de a bnőim mind arról beszéltek h mennyire szarul voltak, h azt hitték meghalnak stb.. igaz az enyém alacsony hormontartalmú de az övék is az volt, de ők másfajtát szedtek.
kezdek attól félni h vmit elrontok a szedésnél, h rosszul nyelem le, vagy vmi olyat eszem/iszom ami csökkenti a hatását ezért nem érzek nagyon semmit..lehet hülyesség de olyan befolyásolhatja h pl ugye vízzel veszem be mindig de előbb beveszem a tabit picit áll a számban de igyekszek minél előbb vizzel lenyelni csak félek h esetleg anyálam elkezdi már oldani v ilyesmi.. vagy csak bebeszélem?
20L
Semmit nem kell érezned a fogamzásgátló bevétele után, rosszullétet, meg "belehalást" végképp nem.
Én 100 évvel ezelőtt szedtem első generációs fogamzásgátlót, akkora hormonadaggal, mint egy lórúgás, de semmi bajom nem volt tőle.
A fogamzásgátló hormonokat tartalmaz, azok (ha csak nincs valami olyan betegséged, ami a felszívódást gátolják, vagy nem szedsz egyidejűleg valami mást gyógyszert is, ami kölcsönhatásba lép vele) felszívódnak, és kifejtik a hatásukat, nem ronthatsz el semmit, nyugi!
Igen, van olyan eset, pl. ha szedsz bizonyos gyógyszereket (antibiotikumokat influenzára, stb.), illetve úgy tudom, hogy a tej és a méz fogyasztása is befolyásolja.
A helyedben egy kedvesebb, bizalmasabb és min. 50 éves patikustól ezt biztos megkérdezném, mert ő ismeri jól a vegyi anyagok hatását és befolyását.
Ez így butaság, semmi ilyen mellékhatást nem kell érezned, amit a barátnőid elvileg éreztek :)
Van olyan, hogy valakinél nem szívódik fel, vagy valami módosítja a hátását, de a fent említett nem is igazán létező mellékhatások hiánya nem jelenti azt hogy nálad nem hat a gyógyszer.
A jellemzőbb mellékhatások a libidócsökkenés, hízás, mellnövekedés, hüvelyszárazság, gombásodási hajlam megnövekedése. Ja meg persze a trombózisveszély. De ezek is csak néha jelentkeznek, nagyon sok nő szed fogamzásgátlót jelentős mellékhatások nélkül!
Mindenkinél más ez. Van akinél előjön minden mellékhatás, van akinél semmi.
Nekem 3napig volt hányingerem és ennyi...
1,5 hét még semmi, az első 3hónapban bármikor bármi lehet.
Nem befolyásolja hogy a szádban van egy kicsit. Én volt hogy átsétáltam a lakáson így mert mégse ment le víz nélkül. :) Annyi hormon van benne hogy kellő mennyiség szívódjon fel az emésztés mellett. Ha esetleg emiatt nagyon paráznál, úgy érzed nem tudod tartani a napi szedést, kérdezz rá a hüvelygyűrűre. Én is váltottam rá, mert sok volt a tabletta.
Egyedül az antibiotikum és a különböző gyógyteák befolyásolják (amit ehetsz/ihatsz kategória) valamint a hányás-hasmenés.
A sima ételek nem befolyásolják, az rajta lenne a betegtájékoztatón! Én ettem/ittam mindent (értem alkalmanként alkohol, ételek közül mindent) az elmúlt 7 évben, semmit nem befolyásolt.
Első hónapban védekezzetek máshogy mellé és meglátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!