Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Ez most normálisnak számít? :S

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez most normálisnak számít? :S

Figyelt kérdés

Most szedek először fog.gátlót.A mensim első napjától szedem és már az első naptól védelmet nyújt.Ebben a hónapban(ahogy írták is) néha-néha kisebb barnás folyásom volt.Mosz hétfőn kezdtem el a 7napos szünetet,ám még a mensim sehol:S Már lassan egy hete,hogy erősödött a folyás..(tudom h csak ilyenkor jöhet meg)A 7 napos szünetben kicsit véresebb folyásom van,de nem hasonlít egy normális mensimhez.Mindig rendesen vettem be,nem hánytam stb.És ebben a hónapban még umival védekeztünk.

Mi van ha nem jö meg rendesen?Vagy ez normális az első levélnél?Ha nem jön meg rendesen,akkor meddig érdemes még kiegészítő védekezést alkalmazni?

17/L

2010. márc. 31. 20:19
 1/10 A kérdező kommentje:

*most

*gumival

elírtam bocsi.

2010. márc. 31. 20:23
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez teljesen normális dolog, a pecsételő vérzés is. Többször előfordul, hogy amikor elkezded szedni, nem jön meg, vagy csak nagyon enyhén. Nos, nálad az utóbbi volt. Ne lepődj meg azon sem, ha az összes mensid ilyen lesz, van, hogy a gyógyszer teljesen lecsökkenti, vagy (ahogy már írtam) esetenként olyan is van, hogy nincs menstruáció . Ha biztosra szeretnél menni, azért konzultálj a dokiddal.
2010. márc. 31. 20:23
 3/10 anonim ***** válasza:
Semmi probléma nem lehet ha valóban szedted! Szokja még a szervezeted! Nem baj ha nem jön meg, attól még hat! Ha 2-3 hónap múlva is így van, menj el a dokihoz és kérj egy másikat, mert lehet, hogy neked ez a típus nem jó.
2010. márc. 31. 20:35
 4/10 A kérdező kommentje:

Igen,rendese szedtem...minden nap kb.ugyanabban az időben.Nem volt hányás,sem hasmenés..Egyszer ittam egy pici alkoholt,de azt is már csak a gyóygyszer beszedése után 2 órával..

Most azon agyalok,hogy ha nem lenne nekem jó ez a gyóygszer...tehát azt írtátok,ha 3 hónap múlva is ilyen gyenge lenne,akkor a gyógyszerváltás a célszerű.Oké,de addig gumival védekezzünk még mindig?

Eléggé parázós vagyok/voltam,azért kedztem el szedni...De a 2.levél alatt még akkor gumival védekezzünk?

bár hátha megjön még a héten..rendesen.

2010. márc. 31. 20:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Azt mondod,hogy hétfőn kezdted el a 7 napos szünetet és ma ugye szerda van.Az még csak 3 nap.Ez még nem baj!Lehet,hogy csak az 5.6. napon fog megjönni és még tartani fog,amikor újra el kell kezdened szedni a tabit.Nálam is így volt az első hónapban,hogy a 5.napon jött meg és 2 nap alatt el is múlt.Össze se lehetett hasonlítani a rendes mensimmel,de egyértelműen mensi volt,nem barnázás és nem is pecsételés.Szóval ezt még meg kell szokni,de ha tényleg mindent betartottál,akkor védve vagy és ha nem jönne meg egyáltalán,akkor kérded meg a dokid,hogy hogyan tovább,de én úgy gondolom meg fog jönni!
2010. márc. 31. 20:55
 6/10 A kérdező kommentje:

hát remélem.

elolvastam a tájékoztatót meg minden,csak ezek olyan dolgok,amikről nem nagyon írnak..A barátom jön le hétfőn és úgy terveztem,hogy már nem védekezünk,hiszen megjön majd és az első levelet beszedtem...de nem tudom,hogy be merjem-e vállalni..

köszönöm az eddigi válaszokat!!

2010. márc. 31. 21:01
 7/10 anonim ***** válasza:
Az első levél után védett vagy már, nem kell kiegészítő védekezés. Szerintem is csak akkor érdemes majd gyógyszert váltani ha 2-3 hónapon belül is fennáll ez a pecsételés. Egyébként mit szedsz? Első válaszoló voltam.
2010. márc. 31. 21:05
 8/10 A kérdező kommentje:

Volinát kezdtem el szedni.

Tehát akkor is fog védeni,ha esetleg nem megfelelő a gyóygszer?

Nem vett tőlem vért,ez baj lehet?Azt mondta,hogy 17 vagyok és nem kell magas hormontartalmú,mert az bőrömmel nincs baj.Azt terveztem,hog majd kb.2 hónap után elmegyek vérvételre..

2010. márc. 31. 21:21
 9/10 anonim ***** válasza:
Persze, hogy véd, minden esetben véd, ez nem a gyógyszer fajtájától függ. Én 1 éve és 3 hónapja szedek Lindynette 20-at, de még én sem voltam vérvételen, bár küldött a dokim. Nyáron szoktam menni mindig cytológiára, előtte elmegyek mindenképp. Azért szükséges, hogy megállapítsa, nem vagy-e hajlamos trombózisra és egyéb érrendszeri problémákra. Szerintem ne aggódj. Ha többet szeretnél megtudni regisztrálj itt( pár perc), és kérdezz meg egy nőgyógyászt, 1-2 napon belül válaszolnak. www.fokuszbanano.hu
2010. márc. 31. 21:53
 10/10 A kérdező kommentje:

köszönöm az oldalt!

és a válaszokat is!

2010. márc. 31. 22:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!