Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Első szex előtt vagy után kötelező nőgyógyászhoz menni?
a nőgyógyász a menstruációd megléte óta kellett volna
legalább évente egyszer
gratulálok
szex után menj el,,,,időszerű már nagyon
Előtte kicsi szívem! Eső után köpönyeg? Szerinted?
Ne légy butus.
Ahogy az első írja: az első menzeszed óta évente kellene menned rákszűrésre;) Jó reggelt.
Én előtte mennék el egy általános kivizsgálásra, rákszűrésre.
29N
Írja már meg valaki legyen kedves, hogy milyen forrásból származik az az információja, hogy 12-13 éves kortól kéne rákszűrésre járni, vagy bármi más okból nőgyógyászért, ha valakinek semmilyen panasza nincsen.
Szerintem egy gyereknőgyógyászaton vagy tini ambulancián az orvos is nézne nagyot, ha valaki közölné, hogy szűz, és citológiai vizsgálatra jött ennyi idősen.
Az orvosi ajánlás abban egységes, hogy a szexuális élet megkezdésétől kezdve évente vegyen részt valaki szűrővizsgálaton, amennyiben panasza nincsen, és rendszeres a menstruációja, abban megoszlik, hogy 18 vagy 21 éves kortól már akkor is, ha még szűz.
Ha valaki még a 16 évét sem töltötte be, és elmegy úgy nőgyógyászhoz, hogy semmi panasza nincsen, akkor belső vizsgálatot sem végeznek, és ultrahangból is csak hasi ultrahangot; belső (hüvelyfeltárásos) vizsgálatot, illetve hüvelyi ultrahangot pedig csak akkor, ha azt valamilyen panasz indokolja.
Utolsó jól mondja, azért senki se mondja nekem, hogy 10-12 évesen nögyógyázhoz kell menni. Nem is hallottam ilyenröl. Jelen helyzetben annyit mondok, simán ráér utána. Tehát semmi olyanról nem tudok, hogy még szüzen el KELL menni.
Azért is írok, mert teljesen hasonló helyzetben vagyok/voltam. Én is ennyi idös vagyok, pár hónapja nem vagyok szüz és nemrég voltam nödokinál. SZerintem, ha így áll a dolog, hogy most szeretnéd elveszíteni, jobb inkább utána. Persze, ha szeretnél, mehetsz elötte is, de én örülök, hogy úgy mentem, hogy már nem voltam szüz, mert így könnyebb elvégezni a vizsgálatot. Senki egy szóval sem mondta, miért nem voltam eddig, vagy miért nem mentem el még elötte. Ne izgulj :)
A kettő között nincs összefüggés, akkor szexelsz vagy mész orvoshoz amikor akarsz. De!!
Szerintem nőgyógyászhoz sosem árt menni, nem kell félni tőle, teljesen természetes dolog, neki pedig ez a munkája, nem hobbiból kukkol puncikat... :) Nekem is van barátnőm aki 23 éves, szexel fűvel fával, de egy alap kivizsgálásra nem mert elmenni nőgyógyászhoz, mert ő szégyenlős meg ciki... Nyugodtan menj el ha megnyugtat, nem kell neki beszélni semmiről amit tervezel. Én is voltam szűzen is anno, olyankor még figyelmesebbek ráadásul. És miért pont nyáron mennél? Ez nem áll össze...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!