Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Most fogok fogamzásgátlót váltani. Hogy kell kezdeni?
Olvasd el a betegtájékoztatót, benne van!
Tessék:
Ha más, kombinált hormonális fogamzásgátló tablettáról tér át a Rigevidon bevont tabletta szedésére
Az előzőleg szedett készítmény utolsó tablettájának bevételét követő napon elkezdheti a Rigevidon bevont tabletta szedését (ne tartson gyógyszerszünetet). Ha a korábbi készítmény hormonmentes (placebo) tablettákat is tartalmazott, az utolsó hormont tartalmazó tabletta bevételét követő napon kezdje el szedni a Rigevidon bevont tablettát. Későbbre is halaszthatja a Rigevidon bevont tablettára való áttérést, azonban legkésőbb az előző készítmény alkalmazása során előírt gyógyszerszünet befejeződése utáni (vagy az utolsó placebo tabletta bevételét követő) napon kezdheti el a készítmény alkalmazását.
Bocs, fordítva térsz át, de ugyan az.
Íme:
- Ha más, kombinált fogamzásgátlóról tér át:
- Az előzőleg használt készítmény utolsó tablettájának bevételét követő napon elkezdheti a Cypromix szedését (ne tartson gyógyszerszünetet a csomagok között). Ha a korábbi készítmény inaktív tablettákat is tartalmazott, az utolsó aktív (hormont tartalmazó) tabletta bevételét követő napon kezdje el szedni a Cypromix tablettát
Azért azt remélem tudod, hogy a Cypromix nem fogamzásgátló, hanem HORMONKÉSZÍTMÉNY!! Általában azoknak írják fel, akiknek bőrproblémáik vannak.
Van valóban fogamzásgátló hatása is (mellékhatásként), de csak abból a célból nem adható és nem is szedhető tovább fél évnél. Nagyon indokolt esetben esetleg 1 évig. Én szedtem 1 évig, majd hálát adok, hogy az egyik orvos leállította, hogy ezt már rég nem kéne szednem, mert hosszútávon káros lehet! Van ismerősöm, aki 10 évig szedte, nem tudom, hogy lett-e valami következménye, de használni biztos nem használt. Én így is parázok kicsit tőle, hogy annak az egy évnek is meglehet a böjtje :(
Ha bőrproblémára szednéd, akkor max fél évig, de egyébként más fogamzásgátlóknak is van annyi hatása a bőrre, mint ennek. Ha meg fogamzásgátlónak szednéd, de nincs a hormonrendszerrel gond (se túlzott szőrösödés, pattanás), akkor meg végképp felejtős és kérj valami gyengébbet! Én pl. Mirabellát szedek és ennek is van annyi hatása a bőrömre, mint a Cypromixnek volt. Pedig az enyém tényleg problémás.
De nézz utána, kérdezd meg az orvosodat is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!