Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
APC rezisztenciával lehet hormon mentes fogamzásgátlót szedni?
Ha valaki azt monda itt igen akkor te elkezded szedni. Aztán trombózisod lesz.
Azért kell szakemberhez fordulni ilyen kérdéssel, hogy az ilyen bajt elkerülje az embert. Ezen az oldalon nincs szakember. És most trombózosról beszélünk mem megfázásról.
Szívesen a 88%-ban hasznos válaszom.
Olyan, hogy "hormonmentes" fogamzásgátló, nem létezik. Amit szájon át beszedsz, annak bizony van hormontartalma, ugyanis pont úgy hat, hogy leállítja hormonok segítségével a peteérésed.
Ha bármilyen trombózisra hajlamosító, kimutatott betegséged van, akkor elvileg tilos a szedése. Sajnos nekem is van ilyen, én sem szedhetek semmi ilyesmit, bár ugyan nekem nem AP rezisztenciám van. Minden esetre erről jobb, ha te is tudsz, vagy esetleg beszélj más szakorvossal, aki kimutatta ezt (pl. hematológus, ő ért ezekhez a legjobban), ugyanis nem minden nőgyógyász veszi ezt figyelembe. Nekem is simán felírta volna a tablettát, mert szerinte minimális a trombóziskockázat...Na, ezek szerint már ez sem szent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!