Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az esemény utáni tablettát valóban csak 72 órán belül lehet beszedni?
Az esemény utáni tabletta meggátolja a megtermékenyített petesejt beágyazódását. A petesejt három napon belül ágyazódik be. Ha már ez megtörtént, utána a tabletta semmit nem ér, csak az abortusz. Nyilván minél előbb veszed be, annál kevesebb az esély a beágyazódásra - ez kvázi versenyfutás: meg kell előznöd a petesejtet.
Persze elképzelhető, hogy nem ágyazódott be, ezért gondolja, aki öt nap után bevette, hogy hatott nála. Valójában csak pénzkidobás volt, ha három napon belül nem ágyazódott be, akkor már egyáltalán nem is fog.
A 72 órás nem a beágyazódást, hanem a megtermékenyítést akadályozza meg. Ha az megtörtént, utána nem ér semmit.
(Én legalább is ezt olvastam)
* Az esemény utáni tabletta csak akkor hatásos, ha a védekezés nélküli szex után 72 órán belül beveszik. A jelenleg rendelkezésre álló adatok azt mutatják, hogy a tabletta a nem kívánt terhességek 95%-át megakadályozza, ha a védekezés nélküli szexet követően 24 órán belül beveszik, 85%-os lehet az eredmény ha ez az idő 25-48 óra, és 58%-os ha 49-72 óra
Én küldök egy linket, itt leírja :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!