Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Versenyúszó vagyok. Felirathat...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Versenyúszó vagyok. Felirathatok én is nuvaringet?

Figyelt kérdés
Tablettát nem bírom. Ha lehet nekem is az úszás miatt, nuvaringet szeretnék.
2010. márc. 5. 17:10
 1/6 anonim ***** válasza:
Hát... Nem vagyok benne biztos :O A Nuvaring testhőmérsékleten hormont bocsát ki, amely bekerül a szervezetbe a hüvelyfalon keresztül. Ha ezt napi rendszerességgel x ideig kimossa a víz, lehet hogy nem véd annyira. De orvost kéne megkérdezned, hogy biztosra menj. Miért nem bírod a tablettát?
2010. márc. 5. 18:06
 2/6 anonim ***** válasza:
Szia! Ha a tablettát nem bírod, akkor valószínű a nuvaringet sem fogod, kivéve, ha a májad miatt nem szedhetsz tablettát. A nuvaring is hormontartalmú. A víz nem fog bezavarni, csak hát ugye a hormonok. Konzultálj a nőgyógyászoddal.
2010. márc. 5. 18:45
 3/6 A kérdező kommentje:
Nem a hormonokkal van a baj. Fóbiám van egy rossz emlék miatt a gyógyszerektől és picikorom óra egy szem ne megy le... ezért akarok nuvaringet. Szóval akkor nem gáz í víz miatt?
2010. márc. 6. 00:54
 4/6 anonim ***** válasza:

szerintem irathatsz, mivel a kisajkak elzarjak a huelyt, nem kerul bele viz uszas kozben. es a testhod sem valtozik sokat a vizben, a borod lehet hogy picit lehul/kimelegszik de a belso homersekleted ugyanaz, azt nem lehet ilyen konnyen "elallitani" (ha lehetne, nagy baj lenne mivel egy csom enzim, stb aktivitasa homerseklettol (is) fugg)

mivel igyis ugyis orvossal kell konzultalj hogy felirasd, kerdezd meg tole! de szerintem hasznalhatsz.

a gyogyszerfobiad jo lenne kezelni, ha neadjisten osszeszedsz valami durvabb fertozest, komoly problemat jelenthet.

2010. márc. 7. 12:30
 5/6 anonim ***** válasza:

Fogamzásgátlási szempontból irreleváns, hogy úszol.

Viszont ha versenysportoló vagy, konzultálj a dokival nehogy DOPPINGLISTÁN legyen a Nuvaring hatóanyaga! Hülyén hangzik, de barátomat (világszintű ifi teniszező volt) majdnem eltiltották ASZTMA spré miatt, mert az is doppinglistán van...

2010. márc. 7. 13:12
 6/6 anonim ***** válasza:
Vmi más megoldást keress ;)
2010. márc. 7. 13:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!