Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Lehet a fogamzásgátlótól...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lehet a fogamzásgátlótól valami gyulladást kapni "ott lennt"?

Figyelt kérdés
Most kezdtem el fogamzásgátlót szedni (gestomix-et) 17. szemnél tartok.. és kb egy hete viszket ott lent, ha hozzáérek akkor meg fáj, éget stb.. lehet h a gyógyszertől van valami gyulladásom? nem voltam 1ütt senkivel már jó ideje, rendesen tisztálkodom is és stb.. nem értem miért van ez.. Szerintetek mitől van, mi ez.. és mitől múlik el ?
2010. márc. 4. 19:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
nem!
2010. márc. 4. 19:13
 2/11 anonim ***** válasza:
Nem, menj orvoshoz!
 3/11 anonim ***** válasza:
lehet allergiás vagy rá, ám nem tom, kérdezze meg háziorvosát, gyógyszerészét...
 4/11 anonim ***** válasza:
nekem is szokott olyan lenni de más fogamzásgátlót szedek és nekem azt mondta a nőgyógyászom h gomba...és irt fel kúpot..
2010. márc. 4. 19:17
 5/11 A kérdező kommentje:
antibiotikumot is szedek egy ideje... ettől se lehetséges?
2010. márc. 4. 19:24
 6/11 anonim ***** válasza:

A fogamzásgátló sajnos hajlamosít a hüvelygombára, ez a tájékoztatón is le van írva. A legtöbb esetben viszketéssel jár, és megesik hogy fáj is. Mindenképpen menj el dokihoz, az is lehet hogy emiatt tabit kell váltanod (ha nem sikerül megszüntetni).

Az, hogy senkivel nem voltál, nem jelent semmit, sőt. Tudhatnád, hogy a nők nagy része NEM szexuális úton kapja el a gombát, hanem fertőzött felületről (pl wc, kád stb). Ellentétben a férfiakkal, akik, mivel nem ilyen érzékenyek és ritkán kell hozzáérniük a nemi szervükkel valamihez, általában lánytól kapják el. A tisztálkodás meg szép dolog, csak a tisztálkodószerek megbonthatják a hüvelyflórád ami a fertőzéseket lenne hivatott megakadályozni. Nem kéne túlzásba vinni, pláne ha az embernek nincsen fertőzése - a hüvelyt pl nemigen kéne tisztítani, vizes ujjal sem. Egyrészt mert a kezeden lehetnek a kórokozók amiket beviszel és emiatt pl gombás leszel, másrészt ha nem menstruáció után vagy, nincs ondó a hüvelyedben és egészséges vagy, nemigazán indokolt a normális hüvelyflóra bolygatása, mivel magától tisztul folyamatosan. Ennyi. És ehhez nem kell más, csak józan paraszti ész.

2010. márc. 4. 19:27
 7/11 anonim ***** válasza:
Az antibiotikum megint csak megbonthatja a hüvelyi baktériumflórád. Amúgy megszünteti a tabi hatását, remélem tisztában vagy vele.
2010. márc. 4. 19:30
 8/11 A kérdező kommentje:

igen tudom, h megszünteti a fogamzásgátló hatását...

Köszi h írtatok

2010. márc. 4. 19:34
 9/11 anonim ***** válasza:

Nem a fogamzásgátló okozza, de valószínűleg segített a kialakulásában, ahogy az antibiotikum is hozzájárult. És ilyesmi bárhol elkapható, WC-n is.

Menj el dokihoz, magától nem fog elmúlni, a kezeletlen fertőzés viszont meddóséget okozhat.

2010. márc. 5. 10:45
 10/11 anonim ***** válasza:

19:27-nek

Bár a reklámok mást mondanak, de a hüvely tisztitása menzesz és ondó után sem ajánlott.

2010. márc. 5. 10:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!