Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Milyen magas koleszterinszint az, amivel nem ajánlott fogamzásgátlót szedni?
Az enyém 6.4-6.5 és a 20as éveim elején járok. A doki szerint ez ebben a korban nagyon magas. A kérdésem azokhoz szól, akiknek van tapasztalata ebben (szoktak ide hozzáértők is írni, ahogy olvastam!)
Köszönöm!!
semmi köze hozzá, szedheted a fogamzásgátlót.
Az alvadási faktor elégtelenségnél, vagy ha volt már trombózisod, és magas májfunkciós értékeknél nem szabad.
Pont hogy van köze, mert a magas koleszteri trombózisra, stroke-ra hajlamosító tényező, a tájékoztató is óvatosságra int emelkedett vérzsír érték esetén.
Kérdező, nekem 5,8-6,2 között szokott lenni úgy, hogy a fogamzásgátlót rég szedem, de az is emeli a koleszterin szintet. Egy orvos sem mondta, hogy nem szedhetem, igaz idősebb vagyok nálad
Egyél sok zöldséget, esetleg omega3 kapszulát, az is csökkenti a koleszterin szintet.
BMI-d mennyi?
Nincs túlsúlyod véletlen?
Ha igen, pici fogyás is meglátszik az értéken.
De létezik genetikailag öröklött magas koleszterin szint, az ellen nem nagyon lehet tenni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!