Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szeretnem kerdezni, hogy a milyen spiralok vannak? Es ezek mennyire biztonsagosak?
Figyelt kérdés
2010. febr. 26. 11:27
1/7 anonim válasza:
vicc. "13 éves lány vagyok és egy újságban olvastam a spirál nevű dologról.
> Hát fogtam én is a matekfüzetemet, kitéptem a spirált és felhelyeztem
> magamba. Most nagyon fáj bent, és vérzik is.
> Forduljak nőgyógyászhoz vagy ez természetes?"
> -Küldd utána az egész füzetet, az a biztos.
:)
Egyébként szerintem nem biztonságos az egészségre nézve. Könnyen lehet belőle baj, ha elrontják a felhelyezést. és akkor se baba se egészség.
2/7 anonim válasza:
Nem biztonsagosak, anyumnak volt es mehen kivuli terhessege lett
3/7 anonim válasza:
Én 20 évig használtam,nem maradtam terhes.Általában a nőgyógyász dönti el,hogy melyiket ajánlja.Van teflonos,réz,arany,hormontartalmú,sok féle.
4/7 anonim válasza:
Nekem évek óta spirálom van,és még egyszer sem estem teherbe tőle..nekem bejött..Ez is olyan mint a gumi,vagy a gyógyszer.Van aki a gumi és gyógyszer mellett is terhes lesz..Én legalább a gyógyszerrel nem teszem tönkre a szervezetemet..(én silver lilly spirált használok)
5/7 anonim válasza:
Szültél már? Én úgy tudom,hogy csak azoknak teszik fel akik már szültek...Javítsatok ki ha tévedek..
6/7 anonim válasza:
Vannak olyan spirálok, amik nem hormont tartalmazóak,/de vannak plusz hormon tartalmúak is/ ezeknél a fémötvözet /réz, ezüst, arany/ fokozza a védelmet. A fogamzásgátló hatás meg nem csak azon alapul, hogy irritálják a méhnyálkahártyát, hanem a fémbevonat megváltoztatja a spermiumok mozgását is, ezen kívül a nő termékeny nyákját is ellenállóbba teszi a spermiumokkal szemben /lassítja a mozgásukat/. Én már többször használtam életem során - jelenleg kb. 3 éve használom megint fogamzásgátlásként. Nekem bevált, nem vérezgetek tőle, pontos a vérzésem, fájdalmaim nincsenek. Persze az 1 éves kontrollokat be kell tartani! Szerintem biztonságos - nekem bevált minden szempontból - szinte nem is érzem, hogy fent van. De nem szült nőknek nem igazán javasolják /nekem mondjuk szülésem előtt is csak ezt lehetett, mert tablettát nem bírtam, gumiban meg nem bízok/. De nem mindenkinek bírja a szervezete, van, akinek fájdalmasabb tőle a menzesze. Szóval, rendes orvosi kontroll és odafigyelés mellett biztonságos. Egyébként, meg 100%-os fogamzásgátlási módszer sajnos nincs. Van, aki spirál mellett is terhes lesz - de azért arra rá lehet jönni, ha furcsa rövid vérzés jön meg rendes mennyiség helytt - ilyenkor azonnal nőgyógyász /de ez nem csak a spirálnál lehet így/.
7/7 A kérdező kommentje:
koszi a valaszokat Igen szultem mar 2/szer de nem tudom hogy dontsek .milyen fogamzasgatlot valasszak!!!tudtok meg tanacsot adni!!>>>????? elore is koszi
2010. febr. 26. 19:41
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!