Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Az érzelmi indíttatáson kívül...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Az érzelmi indíttatáson kívül van LOGIKAI magyarázat arra, az emberek miért akarnak gyereket?

Figyelt kérdés

tehát ha nem azt nézzük a szerelem gyümölcse, meg besikerült, meg a segély,és mert fiatalság, bolondság.ezeken kívül?

mert lassan -kis túlzással- de 40 felé tartva, szeretném látni az értelmét

2010. febr. 19. 12:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Logikai értelme nincs...

Biológiai ÖSZTÖN az utód létrehozása, ennek serkentésére alakult ki, hogy - mivel az ember "nősténye" az év bármely szakában képes a megtermékenyülésre - a sex élvezetes.

2010. febr. 19. 12:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Én nem akarok gyereket, félek, hogy rám ütne. (nem vicc)

Szóval én is kíváncsi vagyok, hogy mért akarnak az emberek gyereket.

2010. febr. 19. 12:28
 3/13 anonim ***** válasza:
Nem akarnak öregkorukra egyedül maradni. Meg általában a gyerekek, amikor a szülők idősek visszaadják a gyerekkorban kapott gondoskodást.
2010. febr. 19. 12:30
 4/13 anonim ***** válasza:

Evolúciósan belénk van kódolva a szaporodás... Nagyon jó etológiai könyvek vannak erről a témáról...

"Mivel a férfi érdeke, hogy minél több nőt megtermékenyítsen, nála evolúciós előnynek bizonyult az érzelem nélküli szex képessége. A prostitúció az egész világon a férfiak ezen tulajdonságára épül. Az evolúció motivációkkal dolgozik, nem pedig célokkal. Az élőlényeket a "nem tudják, de teszik" elv mozgatja. A szex azért élvezetes, hogy az emberek akarjanak szexelni, s ennek következménye a szaporodás, ami valójában a cél. Hogy férfiak és nők eltérő feltételek között élvezik a szexet, az a szaporodásban betöltött eltérő funkciójukból fakad. Egy nőnek luxus érzelem nélküli szexuális kapcsolatokba bonyolódnia."

2010. febr. 19. 12:31
 5/13 anonim ***** válasza:
66%
azért hogy az ember "tovább élhessen". hiszen a gyereked egy kicsit te is vagy. és mivel az ember halandó szeretne valamit hátrahagyni, tovább örökíteni a génjeit.
2010. febr. 19. 12:34
 6/13 anonim ***** válasza:

Szia! Az első válaszolóval értek egyet, hogy erre logikai magyarázat nincs. Én 24éves vagyok és most vagyunk 14hetesek. Mielőtt még megfogant volna 1évvel előtte egyszerűen jött az az érzés, hogy én gyermeket szeretnék. A mellékelt állapot alapján szerencsére a párom is ezen a véleményen volt.:-)

De ha mindenképp logikai magyarázatot keresünk,akkor ezek lehetnek: valaki pénzt lát benne (pl segélyen élők), fajfenntartás, vagy pedig így akarja a párját magához láncolni. Bár én még mindig azt mondom normál esetben erre logikai magyarázat nincs. Valakiben vagy benne van ez az "érzés" vagy nincs. Vagy kialakul vagy nem.

2010. febr. 19. 12:40
 7/13 anonim ***** válasza:
alapesetben nincs rá logikai magyarázat. genetikailag kódolt a fajfenntartás ösztöne az életösztön után a legerősebb bennünk élő ösztön. van, akiben ez nincs meg, mint ahogy olyan is van, aki pl. nem tudja megemészteni a tejet. de ha nem ez lenne az általános, már rég kihaltunk volna :)
2010. febr. 19. 12:48
 8/13 anonim ***** válasza:
56%
Hogy ne haljon ki az emberiség? :D
2010. febr. 19. 12:54
 9/13 anonim ***** válasza:
45%
faj fenntartás
2010. febr. 19. 13:24
 10/13 anonim ***** válasza:
67%
szerintem az állatok sem azért szaporodnak mert logikus. ne keress benne logikus értelmet mert nincs. feltételezem neked nincsenek gyerekeid, erősen érződik a cinizmus a soraidból.
2010. febr. 19. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!