Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Meddig lehet szedni egy fogamzásgátló tablettát?
A dr tóthban volt a napokban, hogy minél tovább, annál jobb. Akár 10 évig is simán. Szünetezni butaság.
Nem egészséges. Leállítja a szervezeted működésének egy részét, ami gyógyszer után vagy beindul vagy nem.
Tapasztalatom nincs. Egyelőre nem is venném rá magam.
24n
Szerintem nem rettenetesen káros a fogamzásgátló kedves előző hozzászóló, hanem van akinek káros. Ezt mérlegelni kell, mielőtt az ember elkezdi szedni, hogy bevállalja-e, hogy abba a %-ba tartozik, akinek gyenge lábakon áll alapból a hormonrendszere és egy ekkora sokkot nem bír kiheverni. Sokaknak egyáltalán nem okoz gondot a fogamzásgátló utáni teherbeesés, sőt közben sem, csak így zárójelben.
Egyébként évekig lehet szedni, igen, de általában 35 éves kor felett már nem írják fel. Kedvezményesen, esetleg 40-45 éves korig írják de csak is akkor ha egyáltalán nem jellemző a családra trombózis vagy egészségügyi dolgozó (anyukám háziorvos, saját felelősségre írtak neki, azért ő elég gyorsan felismeri ha gond van).
A szünet tartásnak nem sok értelme van. Csak feleslegesen megkavarod vele a szervezeted. Néha kap hormont, néha nem, ez sokkal nagyobb zavar, mintha évekig kapna és csak utána kellene újraindulnia a saját hormonrendszernek.
Egyébként anyukámat felhozva ismét példának, 23-24 évesen kezdte el szedni, miután engem megszült, majd 28 évesen abbahagyta, 1 hónapon belül összejött húgom, 31-34 között megint szedte, 35 évesen öcsém fogant első hónapban, most pedig 44 éves koráig 37-től hüvelygyűrűt használt . Most már csak azért nem, mert nincs miért. (apukám pár éve meghalt, állandó kapcsolata nincs) Ezeket csak azért tudom, mert elég nyíltan beszélünk ilyenekről. Nem szeretné ha tudatlanságban élnék. :)
Arról én is hallottam, - nem tudom mennyi igazság van benne - hogy érdemes úgy szedni, hogy 9 hónap szedés 3 hónap szünet, mert különben meddőség alakulhat ki.:/
Köszönöm a válaszokat.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!