Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Még nem szedtem sose fogamzásgátlót, mindig is tartottam tőle. De most megbátorodtam?
szerintem jó dolog, nálam semmilyen mellékhatása nincs, kb fél éve szedem
24+4 es Daylette tablettám van, tehát a 24 db a fogamzásgátló a +4 pedig a 'szünet' ezek zöld színűek be sem muszáj venni, csak azért van, hogy ne keverd a napokat
a tablettát az orvos írja fel az alapján hogy elvégezte a vizsgálatokat
én egy dekát sem híztam tőle :D
nekem olyat írt fel, ami az első szemtől kezdve véd, de ajánlott megvárni kb 1 hónapot hogy biztosra menjetek
16L
21 napig szedni kell napi 1-et,utána 7 napig nem kell szedni és a 8.napon bontani kell a következő csomagot és újra 21 napig szedni majd 7 napig nem kell...
a 7 nap valamelyikén mindig jelentkezik vérzés,ami nem menstruáció
én yadine-t,yasminelle-t, lindynette-t ajánlom
Ha hízékony vagy és zabálsz este 6 után is,garantáltan hízol!
Ha naponta 1x legalább szexelsz,akkor nem valószínű,hiszen lemozgod :)
Két fajta van most a piacon tabletta formátumban. A 24+4 tablettás és a 21 tabletta +7 nap szünet verzió. Én próbáltam már mindkettőt. Nekem a 24 napos vált be, úgy tűnik a szervezetemnek túl nagy sokk a 7 napig semmi.
Egyébként mindennap kell szedni (a szünet kivételével), lehetőleg ugyanabban az időpontban. Tehát ezért pl a túl korai és a túl kései időpont rizikós, mert vagy még nem kelsz fel, vagy már nem vagy ébren minden egyes áldott nap. Figyelni kell arra, hogy a hasmenés, hányás a bevétel környékén csökkentheti a hatását, illetve ha közben más gyógyszert szedsz a gyógyszer típusától függően. (a leggyakoribb ilyen gyógyszer az antibiotikum)
A legtöbb tablettán már az szerepel, hogy ha a menstruáció első napján kezded akkor azonnal, ha a 2-5 napján akkor 1 hét elteltével. Ha tuti biztos akarsz lenni a második levéltől. 1 hónap "várakozás" már igazán nem a világvége.
És mivel hormontabletta elég szélsőséges mellékhatásokat tud produkálni. A leggyakoribbak a hízás, migrénes fejfájás, libidó csökkenés, hüvelyflóra felborulás (akár fertőzés formájában vagy csak meggyengül és a legkisebb külső hatásra fertőzés - pl nyilvános wc-t használsz). Növeli a trombózis veszélyt, ami azt jelenti, hogy "furán" alvad a véred és egy vérrög keletkezik, a helyétől függően beszélünk trombózisról, ami általában láb tájékot jelent, agyvérzésről vagy tüdőembóliáról.
Növeli az étvágyat a tabletta, ezért mondják sokan, hogy híznak tőle. Nem híznának ha nem zabálnának. Viszont tény, hogy a hízásra hajlamosaknak jobban megragadnak a kilók. Tehát ha egyszer elkezdesz hízni, akkor sokkal nehezebb lesz ledolgozni mintha nem szednéd a tablettát.
Hogy melyik tabletta lesz neked jó, azt nem tudjuk megmondani, ezért felesleges ajánlani. Ami valakinek a legjobb, az valaki másnak a legrosszabb. Pl én szedtem már Lindynettét, Symiciát, Gestomixet és most Reziát. Utóbbi 24+4-es a többi 21 plusz szünetes. Az első háromnál híztam, migrénes fejfájásom volt illetve állandó hüvelyfertőzésem illetve a libidó csökkenés is befigyelt. A mostaninál az egyetlen mellékhatás ami jelentkezik, hogyha nem iszom meg a napi 2-3 liter folyadékom, akkor fáj a fejem, amint pótolom elmúlik. Ennyi "kellemetlenség" pedig belefér, ezért nem fogom lecserélni az amúgy tökéletes gyógyszerem. :)
Tehát jól gondold át, hogy elkezded-e szedni és mérlegeld, hogy belefér-e az esetleges hosszas kísérletezés ha elsőre nem sikerül eltalálni a jót illetve az, hogy egyeseknek örökre tönkrevágja a hormonrendszerét ha arra érzékenyek. Előre pedig nem lehet tudni, hogy te ilyen vagy-e. (egyébként a nem jó jelzője még a pecsételő vérzés)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!