Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetek terhes?
A 28 napos ciklus azt jelenti, hogy amikor megjön a menstruációd, az a 0. nap. Termékeny időszaknak nevezik a középidőt, ami általában a 9.-16. nap között van (elnagyolva), de lehet még ennél később is, meg persze korábban is a peteérésed. Ha tehát a hónap elején múlt el a menzeszed, akkor ez sajnos nem hat nap, hanem több. Annyi napot számolj, ahány eltelt a menstruációd első napjától kezdve.
Egyébként szerintem nagyon kevés az esélye a terhességnek, mielőtt esemény utáni tablettát veszel, beszélj anyukáddal és egy orvossal mindenképpen, minél előbb. :)
Még irathatsz fel esemény utáni tablettát. Ha nem iratsz, akkor két hét múlva vegyél egy tesztet.
Amint megjött, menj nőgyógyászatra és irass fel fogamzásgátlót. 16 évesen már nyugodtan szedhedsz, én is akkor kezdtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!