Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A fogamzásgátló hatását tudja olyan mértékben csökkenteni az antibiotikum, hogy nagy esély legyen a teherbeesésre?
Tudom,hogy rengeteg ilyen kérdés van, de ha valakinek van egy kis ideje az válaszoljon kérem!
A pete érésem előtt 4 nappal voltam együtt a partneremmel, szedem a fogamzásgátlót úgy ahogy kell. Az aktus előtt egy nappal hagytam abba a Fromilid szedését. Nem élvezett el sem bennem, sem máshová. A kérdésem az lenne,hogy az előváladéktól lehet baj? Igaz,hogy szedem a fogamzásgátlót 3,5 hónapja egy szemet sem hagytam ki soha, csak antibiotikumot szedtem. 12 nap múlva kell majd megjönnie.
Kérlek ne hülyézzetek le, csak aggódok!
Köszönöm szépen előre is a válaszokat!
Sajnos simán lehetsz terhes. A lehülyézést pedig megérdemled. :)
Fogamzásgátló szedése közben nincs peteérés, mit számolgatsz végül is??
Minden orvost tájékoztatni kell, hogy tabit szedsz. Akkor hozzá teszi, hogy 1 hétig az utolsó antibiotikum után védekezz. Pl. erősebb penicillinszármazékoknál (leggyakoribb az amoxicillin) ez az idő akár 2-3 hét, tehát az utolsó szem után ennyi ideig még kérdéses a tabi hatásossága, de természetesen szedned kell rendesen. De az orvos lelkesen elmondta volna.. vagy a patikus vagy a barátnők vagy az internet!
Most sajnos nem tudsz mit tenni, előváladéktól is teerbe eshetsz mert nem voltál védett, várj, szedd azért rendesen és mindenképp tesztelj!
Nézd meg, hogy mi az antibiotikum hatóanyaga, és nézd meg a fogamzásgátló betegtájékoztatóját, fel van sorolva mik csökkenthetik a hatását.
Egyébként elképzelhető, hogy csökkentette a hatását, mert mindig orvos azt mondja, hogy ha antibiotikumot szedsz akkor mellette máshogyan is kell védekezni..
én is ezt az antibiotikumot szedtem.
Rákerestem a neten, hogy melyik hatóanyagok csökkentik leginkább a fog.gátlót, de elvileg ezek a Fromilid-ben nincsenek benne, de ajánlott vigyázni.
én is hasonló bajban vagyok most, mert 5 napja hagytam abba az antibiotikumot, mielőtt lefeküdtünk volna. Én is az előváladéktól tartok..
Tévhit, hogy minden antibiotikum hatással van a tablettára. Konkrétan egy antibiotikum van rá hatással, amit TBC-re adnak (rifampicin).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!