Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A fogamzásgátló hatását tudja...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A fogamzásgátló hatását tudja olyan mértékben csökkenteni az antibiotikum, hogy nagy esély legyen a teherbeesésre?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy rengeteg ilyen kérdés van, de ha valakinek van egy kis ideje az válaszoljon kérem!

A pete érésem előtt 4 nappal voltam együtt a partneremmel, szedem a fogamzásgátlót úgy ahogy kell. Az aktus előtt egy nappal hagytam abba a Fromilid szedését. Nem élvezett el sem bennem, sem máshová. A kérdésem az lenne,hogy az előváladéktól lehet baj? Igaz,hogy szedem a fogamzásgátlót 3,5 hónapja egy szemet sem hagytam ki soha, csak antibiotikumot szedtem. 12 nap múlva kell majd megjönnie.

Kérlek ne hülyézzetek le, csak aggódok!

Köszönöm szépen előre is a válaszokat!

2015. jan. 3. 15:36
 1/9 anonim ***** válasza:

Sajnos simán lehetsz terhes. A lehülyézést pedig megérdemled. :)

Fogamzásgátló szedése közben nincs peteérés, mit számolgatsz végül is??

Minden orvost tájékoztatni kell, hogy tabit szedsz. Akkor hozzá teszi, hogy 1 hétig az utolsó antibiotikum után védekezz. Pl. erősebb penicillinszármazékoknál (leggyakoribb az amoxicillin) ez az idő akár 2-3 hét, tehát az utolsó szem után ennyi ideig még kérdéses a tabi hatásossága, de természetesen szedned kell rendesen. De az orvos lelkesen elmondta volna.. vagy a patikus vagy a barátnők vagy az internet!

Most sajnos nem tudsz mit tenni, előváladéktól is teerbe eshetsz mert nem voltál védett, várj, szedd azért rendesen és mindenképp tesztelj!

2015. jan. 3. 16:24
 2/9 A kérdező kommentje:
Az a baj hogy megkérdeztem a hàziorvost aki felírta a fromilidet és õ azt mondta nem befolyàsolja. Ez volt az elsõ kérdésem hozzà :/
2015. jan. 3. 17:59
 3/9 anonim válasza:

Nézd meg, hogy mi az antibiotikum hatóanyaga, és nézd meg a fogamzásgátló betegtájékoztatóját, fel van sorolva mik csökkenthetik a hatását.

Egyébként elképzelhető, hogy csökkentette a hatását, mert mindig orvos azt mondja, hogy ha antibiotikumot szedsz akkor mellette máshogyan is kell védekezni..

2015. jan. 3. 19:04
 4/9 anonim ***** válasza:
egy kicsi esély is esély sajnos...
2015. jan. 4. 03:17
 5/9 anonim ***** válasza:

én is ezt az antibiotikumot szedtem.

Rákerestem a neten, hogy melyik hatóanyagok csökkentik leginkább a fog.gátlót, de elvileg ezek a Fromilid-ben nincsenek benne, de ajánlott vigyázni.

én is hasonló bajban vagyok most, mert 5 napja hagytam abba az antibiotikumot, mielőtt lefeküdtünk volna. Én is az előváladéktól tartok..

2015. jan. 4. 17:38
 6/9 anonim ***** válasza:

Tévhit, hogy minden antibiotikum hatással van a tablettára. Konkrétan egy antibiotikum van rá hatással, amit TBC-re adnak (rifampicin).

[link]

2015. jan. 5. 19:40
 7/9 anonim ***** válasza:
akkor miért írják hogy mind hatással van rá...?
2015. jan. 5. 19:51
 8/9 anonim ***** válasza:

[link]

én ezt találtam

2015. jan. 5. 20:16
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat !
2015. jan. 30. 15:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!