Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Védekeztünk a barátommal mimden alkalommal amikor együtt voltunk, mégis négy napja késik. A hasam fáj, de nem mindig. A mellem pedig egy hete folyamatosan. Ha védekeztünk ugye nem lehetek terhes?
Tök jó, hogy többet tudok a testedről, mint te magad annak ellenére hogy fiú vagyok. Menstruáció előtt, feszülnek a melleid. A 20-23-al kapcsolatosan meg... Én általános iskolában azt tanultam, hogy 28 nap, nem 20-23... Gondolom az se teljesen egészséges. A fogamzásgátló tabletták elméletileg szabályozzák a ciklust, valamint ezeket a napokat is könnyebbé tehetik...
De voltaképp ha neked egy héttel hamarabb szokott megjönni, akkor nem értem hogy miért pánikolsz azon, hogy rendszertelen a havid. Pláne, ha védekeztetek.
Hány éves is vagy??
1. hány éves vagy?
írtad, hogy rendszertelen a menzeszed, de a 20-23 nap kevés, annak 28 nap körülinek kellene lennie
2. milyen védekezés? mit használtatok?
biztos, hogy mindig védekeztetek, nem volt kicsit sem natúr benned (ha gumival védekeztek)
3. ezek a menzesz tünetei, valószínűleg hamarosan meg fog jönni
ha rástresszelsz a terhességre akkor csak még később jön meg
vegyél drogériában vagy gyógyszertárban terhességi tesztet és megnyugszol
"irtad, hogy rendszertelen a menzeszed, de a 20-23 nap kevés, annak 28 nap körülinek kellene lennie "
EZ nagyon nagy tévhit! A ciklus a nök 90%-ánál NEM 28 napos, 21-töl 35-ig még normális, föként akkor, ha rendszeresen csak egy-két nap eltérés van a ciklusok hosszában.
A fogamzasgátló NEM állítja be a menzesz hormonszabályzását, hanem éppen ellenkezöleg, teljesen kikapcsolja a saját hormonrendszert, többek közt ezért sem célszerü szedni, hacsak nem nagyon fontos.
A kérdésre: igen valószínütlen, hogy terhes lennél, ne idegeskedj, mert az (is) gátolja azt, hogy megjöjjön.
17vagyok
Gumival vedekezunk
Es nem soha egy pillanatrase volt naturan :D
Es azt nem irtam hogy 28napnak kellene lennie de tudom hogjmennyi a normalis
Ha csúnya felfázás óta rendszertelen, nagyon gyorsan menjél el orvoshoz, mert ez nem vicc. Egyszer volt súlyos felfázásom, aminek az eredménye egy ciszta lett, amit kezelni kellett, mert nyomott odabent egy-két dolgot rendesen. A menstruáció amúgy olyan dolog, hogy 21-45 nap az, ami normális időintervallum két ciklus között, nekem 12 évesen jött meg először és 18 éves koromig 24-42 nap között ingadozott, kivizsgáltak mindenre, voltak elég spéci vizsgálatok is és semmi, egyszerűen addig nem állt be.
A fog.gátló meg NEM állítja be a ciklust, mielőtt a doki felírná, részletesen kérdez a mensiről és ha szabálytalan, 95%, hogy fel sem írja.
Summa summarum, nagy a valószínűsége, hogy NEM vagy terhes, védekezzetek is, szerintem csak azért késik már, mert idegeskedsz, nekem is volt ilyen, ne stresszelj rá, mert annál többet késik;de akár egy minimális betegség, felfázás is okozhat pár nap késést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!