Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ma voltam nogyogyasznal es irt fel tabit. Hogy is kell pontosan szedni?
Volt egy nagy cisztam 6,5cm ami 2 het alatt 2,5 centire csokkent ezert (gondom) marmint a ciszta miatt ajanlott fogigatlot.
Nagyjabol elmondta hogy kell szedni de lanyos zavaromban nem sokmindenradt bennem..:)
Hogy kell szedni pontosan?
18/L

olvasd el a tájékoztatót!
Amúgy a menstruációd első napján kell elkezdeni szedni. Mindennap ugyanabban az időben. Eleinte amíg nem lesz automatikus érdemes beállítnai pl. minden este 8-ra a telefonod ébresztőjét.
21 nap után tartasz 7 nap szünetet. A 8. nap folytatod ugyanabban az időben, ahogy előtte szedted.

Ha ciszta miatt szeded, akkor hívd fel az orvost és kérdezd meg. Lehet, hogy másképp kell szedni, mint a tájékoztatóban van.
Nekem is ciszta miatt kellett és nekem nem kellett szünetet tartani, hogy ne jöjjön meg.

Amikor megjön a menzid,felbontod a csomagot és beveszed az ELSŐ tablettát.Utána mindennap ugyanabban az időpontban EGYET beveszel,amíg el nem fogy a tabletta.
Nem tudom milyen fajtájút szedsz,de ha 21 tabletta van a csomagban,akkor 7 nap szünetet tartasz az utolsó tabi bevétele után,majd a 8.napon kezded a következő csomagot.És így tovább.
Altforalle tabim van
Koszonom
Van itt feher tabi meg rozsaszin...
Elolvastam a tajekoztatot de en ezt nem ertem..
Hogy van?? :oo

Most őszintén, mit nem lehet érteni egy betegtájékoztatón?
"Egy buborékcsomagolás 21 db. Hatóanyagot tartalmazó sárga tablettát és 7 db. Placebo tablettát tartalmaz.
A két különböző színű filmtabletta található az Altforalle 3 mg /0,03 mg filmtabletta nevű készítmény buborékcsomagolásában.Egy buborékcsomagolás 28 tablettát tartalmaz.
Minden nap egy filmtablettát vegyen be az Altforalle 3 mg /0,03 mg filmtabletta nevű készítményből, szükség esetén kevés vízzel. A tabletta étkezés közben vagy attól függetlenül is bevehető, de a tablettákat minden nap közel azonos időben kell bevegye.
Ne keverje össze a tablettákat: a sárga tablettákat az első 21 napon, majd a fehér tablettákat az utolsó 7 napon szedje. Ezután a következő (21 sárga és 7 fehér tablettát tartalmazó) csomagot közvetlenül kezdje el szedni. Azaz a két csomag szedése között nem maradnak ki napok."
Ezt szerintem ennél egyszerűbben nem lehet leírni, de megpróbálom.
Megjön a vérzésed, beveszed az első rózsaszín tabit, majd szépen beszeded az összes többi rózsaszínt utána. Ha elfogyott, akkor kihagyás nélkül beszeded a 7 fehéret. Ha az is elfogyott, akkor szintén szünet nélkül elkezded a következő levél rózsaszín tablettáit.
Mondjuk nem értem, hogy ha magától csökkent a ciszta mérete, mi a francnak kell fogamzásgátló. De az orvos gondolom csak tudja, miért írta fel...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!