Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » A végleges fogamzásgátlás...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A végleges fogamzásgátlás mennyibe kerül?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Olyanok válaszára lennék kíváncsi, akiknek már volt ilyen beavatkozásuk, mennyibe került? Szülés után közvetlenül ha csinálják akkor is ugyanannyiba kerül? Előre is köszönöm!
2010. jan. 24. 19:19
1 2
 1/17 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés: Tényleg csak két gyerek után csinálják meg? Olyat olvastam, hogy jelenleg 18 éves kor felett engedélyezett. Ez igaz?
2010. jan. 24. 19:21
 2/17 A kérdező kommentje:
Hát, akár hasznos, akár nem, azért köszönöm. Inkább mások válaszát várom!
2010. jan. 24. 19:25
 3/17 anonim ***** válasza:
64%
Én is úgy tudom, hogy 2 vagy 3 gyerek után csinálják csak meg, és persze 18 év felett. Alá kell írni egy rakat nyilatkozatot, hogy a saját akaratodból történt meg ilyenek, nehogy perelni tudd a kórházat, ha netán mégis meggondoltad magad, mivel ez nem visszaállítható.
2010. jan. 24. 19:35
 4/17 A kérdező kommentje:

És ha nincs gyerekem de már elmúltam 18 akkor nem csinálják meg?

Egyébként köszönöm a válaszod!

2010. jan. 24. 19:36
 5/17 anonim ***** válasza:
100%

Minden ilyen döntés csak 18 éves kor felett születhet meg.

Ezen kívül:

"A művi meddővé tétel szabályozásáról szóló 2006. december 19-től hatályos, egészségügyről szóló 97/154 tv. szerint a 26 év alatti nő (vagy férfi) a kórházi tájékoztatásakor adhatja be kérelmét, s ettől számított hat hónap múlva ismételheti meg újból szándékát. Ha újabb hat hónap elteltével megjelenik a kórházban, és még mindig igényli a beavatkozást, akkor végezhető el a műtét. 26 év felettieknek mindez 3 + 3 hónap."

Amit Te hallottál:

"A régi egészségügyi törvény értelmében 2006. május 31-ig a csak 40 feletti nők bármelyike kérvényezhette művi úton való meddővé tételét, de 30 évesen négy saját gyermekkel, 35 évesen pedig három saját gyermekkel kellett rendelkeznie ahhoz, hogy komolyan vegyék a döntését. Ettől eltérő esetekben csupán megfelelő orvosi indokkal végezték el a petevezetékek elkötését. Az Alkotmánybíróság azonban úgy ítélte meg, hogy az egészségügyi törvény e passzusa sérti a nők önrendelkezési jogát, ezért törvényt módosítottak.

Ma már ugyanis Magyarországon a 18. születésnapjukat betöltött fiatal nők is dönthetnek arról, elköttetik-e petevezetéküket vagy sem."

És végül az ár. 50-150 e Ft.

De ne kapkodd el.

18 vagy, bulizhatnékod van (szexelni ha nem akarsz semmit elkapni ígyis úgyis gumival kell ha nem állandó pár), nem akarsz férjet, gyereket, most így érzel. Ahogy a legtobb korodbéli.

Attól mert a jogod megvan hozzá, még nem feltétlenül kéne élni vele.

Nem véletlenül mondogatom a 18 éves kor még messze nem a felnőtté válás határa. Manapság a 21-et is keveslem. 26-ra legalább fel kéne húzni de tán 30-ra. Addig meg törvényes képviselőnek felügyelnie kéne az ember hülyeségeit.

2010. jan. 24. 19:53
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm, ez korrekt válasz volt :) Nem 18 vagyok, de tényleg köszönöm a válaszod :)
2010. jan. 24. 19:58
 7/17 anonim ***** válasza:
58%

Nem értem valaki miért nem akar legalább egy gyereket.

19:53 Szerintem jó az a 18-as. A 26 már szánalmas lenne. Sztem a 21-es sem vicces már! xD

2010. jan. 24. 22:10
 8/17 anonim ***** válasza:

Nem tudom miből gondoltam, hogy 18 vagy...

A lényegen nem változtat, ne hamarkodd el, mert akármennyire is irtózom még a gyerekvállalás gondolatától, jó lenne majd két kis apró figura akik úgy szólítanak majd, hogy: "Apa!" ;)

Előttem szóló 22:10-es.

Hidd el magamon a környezetemen és a jelenlegi világban azt látom, hogy a 18 éves srácok még messze gyerekek, felelős döntésre képtelenek. Csak nézz körül hány 18-20 éves fiú lány ír ide olyan banális kérdéseket szexualitás témában amit ha máshonnan nem egy kis józan észből meg az eddig kapott nem kis mennyiségű biológia órából magától kéne megfejtenie/tudnia.

Nem támogatom az Amerika majmolást de a 21 lenne a jobb.

Van aki idejekorán lesz felnőtt. Sőt egyre inkább tolódik ez kifelé. Egyre tovább marad diák és ennélfogva kvázi gyerek az ember.

2010. jan. 25. 00:46
 9/17 A kérdező kommentje:
A további válaszokat is köszönöm, azért nagyon meglepődnék, ha engem valaki valaha is apának szólítana nő létemre :):):):)
2010. jan. 25. 17:18
 10/17 anonim ***** válasza:
100%
00:46 Értem én, de sztem ez nem feltétlenül kor függő. Egy 18 éves is lehet érettebb egy 30 évesnél. Rengeteg esetben ezek a dolgok IQ-ban dőlnek el. Lást Mónika show. A kor nem minden!
2010. jan. 25. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!