Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A végleges fogamzásgátlás mennyibe kerül?
És ha nincs gyerekem de már elmúltam 18 akkor nem csinálják meg?
Egyébként köszönöm a válaszod!
Minden ilyen döntés csak 18 éves kor felett születhet meg.
Ezen kívül:
"A művi meddővé tétel szabályozásáról szóló 2006. december 19-től hatályos, egészségügyről szóló 97/154 tv. szerint a 26 év alatti nő (vagy férfi) a kórházi tájékoztatásakor adhatja be kérelmét, s ettől számított hat hónap múlva ismételheti meg újból szándékát. Ha újabb hat hónap elteltével megjelenik a kórházban, és még mindig igényli a beavatkozást, akkor végezhető el a műtét. 26 év felettieknek mindez 3 + 3 hónap."
Amit Te hallottál:
"A régi egészségügyi törvény értelmében 2006. május 31-ig a csak 40 feletti nők bármelyike kérvényezhette művi úton való meddővé tételét, de 30 évesen négy saját gyermekkel, 35 évesen pedig három saját gyermekkel kellett rendelkeznie ahhoz, hogy komolyan vegyék a döntését. Ettől eltérő esetekben csupán megfelelő orvosi indokkal végezték el a petevezetékek elkötését. Az Alkotmánybíróság azonban úgy ítélte meg, hogy az egészségügyi törvény e passzusa sérti a nők önrendelkezési jogát, ezért törvényt módosítottak.
Ma már ugyanis Magyarországon a 18. születésnapjukat betöltött fiatal nők is dönthetnek arról, elköttetik-e petevezetéküket vagy sem."
És végül az ár. 50-150 e Ft.
De ne kapkodd el.
18 vagy, bulizhatnékod van (szexelni ha nem akarsz semmit elkapni ígyis úgyis gumival kell ha nem állandó pár), nem akarsz férjet, gyereket, most így érzel. Ahogy a legtobb korodbéli.
Attól mert a jogod megvan hozzá, még nem feltétlenül kéne élni vele.
Nem véletlenül mondogatom a 18 éves kor még messze nem a felnőtté válás határa. Manapság a 21-et is keveslem. 26-ra legalább fel kéne húzni de tán 30-ra. Addig meg törvényes képviselőnek felügyelnie kéne az ember hülyeségeit.
Nem értem valaki miért nem akar legalább egy gyereket.
19:53 Szerintem jó az a 18-as. A 26 már szánalmas lenne. Sztem a 21-es sem vicces már! xD
Nem tudom miből gondoltam, hogy 18 vagy...
A lényegen nem változtat, ne hamarkodd el, mert akármennyire is irtózom még a gyerekvállalás gondolatától, jó lenne majd két kis apró figura akik úgy szólítanak majd, hogy: "Apa!" ;)
Előttem szóló 22:10-es.
Hidd el magamon a környezetemen és a jelenlegi világban azt látom, hogy a 18 éves srácok még messze gyerekek, felelős döntésre képtelenek. Csak nézz körül hány 18-20 éves fiú lány ír ide olyan banális kérdéseket szexualitás témában amit ha máshonnan nem egy kis józan észből meg az eddig kapott nem kis mennyiségű biológia órából magától kéne megfejtenie/tudnia.
Nem támogatom az Amerika majmolást de a 21 lenne a jobb.
Van aki idejekorán lesz felnőtt. Sőt egyre inkább tolódik ez kifelé. Egyre tovább marad diák és ennélfogva kvázi gyerek az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!