Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Szedek fogamzásgátlót már egy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szedek fogamzásgátlót már egy ideje és a párom belém élvezhet?

Figyelt kérdés
Lehet hülye kérdés és gyerekes de tényleg nem tudom és az orvost nem mertem megkérdezni.

2014. aug. 17. 19:18
 1/7 anonim ***** válasza:
Én a menstruációm 5. napján kezdtem el szedni a fogamzásgátlót és a doki azt mondta, hogy a második levél megkezdéséig védekezzünk óvszerrel, de neten rövidebb időt írnak. Mindegy, én biztosra mentem, és vártam.:)
2014. aug. 17. 19:23
 2/7 anonim ***** válasza:

igen

amúgy minek szeded, ha nem ezért?

2014. aug. 17. 19:39
 3/7 anonim ***** válasza:

Hallottatok már arról, hogy betegtájékoztató???

Na, mert abban benne van.

De csak mert rendes vagyok leírom, hogy a fog. gátlók nagy része, amennyiben a vérzés első napján kezdi el szedni az illető, már az első szemtől védettséget ad, amennyiben a menzesz 2-3. napján kezdik el szedni, akkor 1 hétig még kell a kiegészítő védekezés.

Tehát már bőven az első hónapban kifejti a hatását, így is, úgy is.

És kedves első! Te miért a vérzésed 5. napján kezdted el szedni, megkérdezhetem? Ugyanis előbb kellett volna, vagy a vérzésed első vagy a 2-3. napján. Nem volt ebből gondod?

2014. aug. 17. 19:40
 4/7 A kérdező kommentje:

Ez az információ nem volt benne a betegtájékoztatóban kedves utolsó!

Más védekezést nem használtunk csak nem ment el bennem....

2014. aug. 17. 19:43
 5/7 anonim ***** válasza:
Fogamzásgátló. Benne van a nevében.
2014. aug. 17. 19:47
 6/7 anonim ***** válasza:
Kedves harmadik! Ha nem tudod hogyan működnek a dolgok, akkor miért adsz téves információkat másoknak? Nyilván elmentem egy nőgyógyászhoz, aki azt mondta, hogy az ötödik napon vegyem be. Mivel ez a munkája, ezt tanulta egyetemen, ezért nagy valószínűséggel ő jobban tudja mint mi laikus emberek. Most utána olvastam, és ha a menstruáció 2-5. napján kezdjük szedni, akkor 7 napig nem véd. Én inkább az orvosnak hittem, ha eddig kibírtam óvszerrel, akkor már az a plusz 3 hét semmiség volt, inkább bevállalom, mintsem neadjisten teherbe essek a végén a felelőtlenségem miatt.
2014. aug. 17. 20:02
 7/7 anonim ***** válasza:

"Ez az információ nem volt benne a betegtájékoztatóban kedves utolsó! "

Benne szokott lenni! Esetleg nem olvastad el rendesen. Nem mondom, hogy nincs olyan, hogy éppen nem írják bele, de nagyon ritka és ilyen esetben általánosságban véve is lehet olvasni erről, akár interneten, akár másik fog. gátlók kapcsán és akkor már egy kb. elképzelésed lett volna a dologról. És amúgy már ezen az oldalon is volt ezer ilyen kérdés, abban is már leírták párszor. Nem egy ilyen kérdést válaszoltam már meg jómagam is.

"Kedves harmadik! Ha nem tudod hogyan működnek a dolgok, akkor miért adsz téves információkat másoknak? "

Már ne is haragudj, de mi volt abban téves információ, amit leírtam? Olvass el nyugodtan legalább 3 fog. gátló gyógyszer tájékoztatóját, mindegyikben benne van, hogy lehetőleg a vérzés első napján kezdje el szedni a gyógyszert. És akkor ezután jön, hogy lehet később is, de olyat én még soha sehol nem olvastam vagy hallottam, de még orvos sem mondott, pedig jómagam is szedtem már fog. gátlót, hogy az 5. napon kell elkezdeni. És azért kérdeztem, hogy nem volt-e gond belőle, ugyanis konkrétan te már akkor kezdted el szedni, mikor már szinte véget ért a vérzésed. És ilyenkor bizonyos mechanikája más a gyógyszernek, mintha már rögtön az első napon elkezdi szedni az illető.

És a védekező hatással sem tévesztettem meg senkit, ugyanis ez így van, hogy a legtöbb fog. gátló már az első szemtől kezdve véd, ha a vérzés első napján kerül bevételre a fog. gátló, amennyiben nem az első nap, úgy még plusz 1 hét a kiegészítő védekezés.

És azzal sem tévesztettem meg senkit, hogy még olyat sem hallottam, vagy olvastam volna, hogy tuti az első hónapban végig kell védekezni még más módon, ugyanis a legtöbb, szerintem kb. a fog. gátlók 90 százaléka már bőven védettséget ad az első hónapban. Én inkább úgy hallottam, hogy az orvosok ajánlják még az első hónapot kiegészítve a biztonság kedvéért, de a hatás már korábban megvan.

Szóval hidd el, hogy tudom miről beszélek és nem tévesztettem meg senkit!!!

2014. aug. 20. 19:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!