Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azt valaki elmagyarázza, hogy ha kihagyok 1 szemet és utána a következő 3 napban szedem normálisan, akkor miért nem véd a 4. napon?
Szia!
Pontosan, elindul a peteérés, és nem biztos, hogy a további hormonok ezt le tudják nyomni. Én úgy tanultam, hogy sok tabi progeszteron tartalmú, ami gátolja, hogy kialakuljon az ovuláció. De a peteérés során a tüsző termel olyan anyagokat, amik serkentik ennek a bizonyos hormonnak a termelődését. Ezáltal elkezdődik a serkentés, és már nem biztos, hogy le tudja nyomni, le tudja gátolni a progeszteron.
Hát az én betegtájékoztatóm leírja, hogyha az első héten hagysz ki 1et, akkor mi van, ha a 2.on, akkor mi van, és ha a 3.on akkor mi van. Szerintem mind leírja... De ha ennyire nem találod, akkor pl. itt van ez:
De nem hiszem el, hogy ilyen a tiedben nincs.
Félre mindenki, biológus vagyok.
Tehát női nemi ciklus.. (hogy is volt?)
Tehát...
Na, amikor szeded a tablettát, akkor a tablettában lévő progeszteron hormon mesterségesen "terhesség" állapotában tartja a tested, amikoris nincs peteérésed. A peteérés, ha nem szednél tablettát egyébként a ciklusod 15. napján történik. A 15-öt az első menzesz naptól kell számolni.
Szóval a következő a helyzet: a 15. napon (tabi nélkül) kilökődik a petefészkedből egy petesejt és elindul a méhed felé. Kb. 1 hétig életképes, ha ezalatt az egy hét alatt valakivel együtt vagy és nem védekeztek, akkor van kb. 60-90% esélyed arra, hogy terhes leszel. Illetve mivel a spermiumok kb 3-4 napig életképesek, azt szokták mondani, hogy kb a 8-23. napig vagy termékeny.
Tehát ha nem szeded a tabit, a progeszteronszint leesése miatt azonnal peteérésed lesz, mindegy hányadik napnál jártál. Ekkor 1 hétig termékeny vagy, ráadásul ha megtermékenyülsz, a tabi miatt valószínűbb, hogy beteg gyereked születik.
Szóval csak felelősséggel, főleg ilyen fiatalon, 13 évesen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!