Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elfelejtettem bevenni a fogamzásgátlót, este 19h helyett reggel 8-kor vettem be. Aznap meg is jött 18- napra, de nem sokáig tartott és enyhe volt. Körülbelül másfél hónapja szedtem a bogyót amikor elfelejtettem bevenni. Lehet ebből baj?
Na várj! Tegyük rendbe a dolgokat! :) 1,5 hónapja szeded. Ez oké. Olyat szedsz, amit 28 napig kell szedni, és miután beszedted tartani kell 1 hét szünetet, és a 8. napon kell elkezdeni a következő levelet?
Másik: az, hogy 13 órával később vetted be, nem hinném, hogy gondot okozhatna, magamból kiindulva legalábbis, mert én vettem már be este 6 helyett másnap délben is, és semmi gondot nem okozott. Éjfél körül bevettem még az aznapit és következő naptól a szokott időre visszaálltam.
Számomra inkább az a furcsa, hogy 18 napra megjött. Általában ez úgy néz ki (szintén saját példa), hogy végigszeded a levelet, és a gyógyszermentes napok valamelyikén megjön a menszeszed. Nekem ez az első hónapban a 3. napon következett be. Abbahagytam kedden, és pénteken jött meg, és nekem attól kezdve mindig a 3. napra esett a menstruációm kezdete. Olyan előfordult, hogy össze-vissza szedtem, ki is hagytam egymásután 2 szemet, és kicsit előbb jött meg, vagy épp eltolódott, de max. 1-2 napot! A terhesség akkor lehetne esélyes, ha mondjuk nem tartottátok volna be az előírást, és előbb hagytátok volna el a gumit, mint szabadott volna. Betartottátok, amit a betegtájékoztatóban írnak? Az enyém pl. azonnali védelmet biztosít, de nem mindegyik ilyen. Szerintem a biztonság kedvéért vegyél egy tesztet, és ha negatív, akkor szedd tovább rendesen a tabit, és ha következő hónapban normális lesz minden, akkor nincs semmi komoly bajod. :)
Egyébként ne gondolj a legrosszabbra, az egyik barátnőm most épp úgy járt, hogy jövőhéten hétfőn kell abbahagynia a gyógyszert, és azon a héten pénteken kellene megjönnie, de ma megjött neki, csak úgy. Először ő is megijedt, hogy mitől lehet ez, de mivel ő most nem él szexuális életet, így arra gondoltunk, hogy biztos a klímaváltozás miatt, ugyanis Dániába utazott két napja. Nálad is lehet, hogy a túlzott stressz vagy izgalmak okozták most ezt! :) Ha viszont továbbra is többször előfordul ez az összevisszaság menj el dokihoz! 26/N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!