Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogy szedjem a fogamzásgátlót?
én úgy tudom, 7 nap szünetet kell hagyni. és 8. nap kezded el újra, a vérzéstől függetlenül. és gondolom majd beáll rendesen, mivel még csak most kezdted, ha jól értem.
DE inkább az orvost kérdezd meg szerintem!
Ha először szeded, vagyis az első levélnél van az, hogy a vérzés első napjától kell elkezdeni szedni (nem csak a vérzés első napján lehet, mert lehet pár nappal később is, csak akkor a védettség, amennyiben olyan a tabletta, nem alakul ki az első szemtől fogva).
De egyébként valóban a betegtájékoztatóban is le van írva, hogyha 1 fázisú gyógyszerről van szó, akkor a vérzés első napján elkezdi szedni az illető. Végig szedi az első levéllel, majd jön a 7 napos szünet és a 8. napon kell a következő levéllel folytatni a szedést. És a megvonásos vérzés pedig a szünet valahányadik napján fog jelentkezni. De ennél már nem számít a szedés. Ott a szünet után kell mindenképpen elkezdeni a következő levéllel.
De egyébként tényleg, a betegtájékoztatóban ez gyönyörűen és érthetően le van írva. Illetve egyéb, más fontos információk is!
Tényleg, érdemes lenne elolvasnod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!