Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Lányok! Mik a tapasztalataitok...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lányok! Mik a tapasztalataitok, mennyire jelentkeznek a fogamzásgátló tabletta mellékhatásai?

Figyelt kérdés

18 éves vagyok, és a barátommal kezd komolyabbra fordulni a kapcsolatunk, és a fogamzásgátló tabletta szedésének elkezdésén gondolkodok, a barátommal is beszéltünk róla, hogy ez lenne a legjobb megoldás, mert a gumi elég vágyölő tud lenni, csak a tablettával meg fenntartásaim vannak. Persze tudom, hogy ezt főként az orvosommal kell majd megbeszélnem, és ő majd segít kiválasztani a számomra legmegfelelőbbet, de előtte még érdekelne, hogy itt milyen válaszokat kapok.

Ès még egy kérdés utólag, ami számomra ijesztő és érthetetlen: Itt az oldalon is olvasok olyan kérdéseket, hogy fog. gátló tabletta mellett is teherbe estek, ezért az orvosuknak erősebb gyógyszert kellett felírnia. Ez az orvos hibája, vagy a tabletta szedője hibájából adódhat? Pl. ha nem a megadott időpontban szedi be. Vagy mindezektől függetlenül is becsúszhat a terhesség? Mert a tablettánál tényleg annyira kicsi az esélye, hogy számomra ez nem világos.

2014. ápr. 7. 19:16
1 2
 11/14 anonim válasza:
Szia ,Én 19 éves vagyok és én is most kezdtem el szedni fogamzásgátló tabit. Orvosom vérvizsgálat nélkül írta fel , ami biztos , hogy probléma ... pedig magánorvosról van szó.. én jangee nevű fogamzásgátlót szedek, első hónapban volt pecsételő vérzésem.. de egyéb mellékhatást eddig még nem vettem észre. De a fent kommenttelő egyik hölggyel azaonos tünetünk van , mivel nekem is farkasétvágyam van azóta... most várom a következő megvonásos vérzésemet.. én nagyon parázós vagyok.. szinte minden menstruációm előtt tesztet csinálok.. még pluszba gumival védekeztünk ebben a hónapban, de az kiszakadt -_- szóval most nagyon izgulok , hogy mi lesz..remélem tudtam neked segíteni !
2014. ápr. 13. 22:58
 12/14 anonim ***** válasza:

Én is Qlairát szedek már több mint 3 éve, és nekem sincs panaszom.

Ez már nem az első gyógyszerem, volt olyan, hogy minden hónapban a megvonásos vérzés előtt erős fejfájásom volt, egy másiktól pedig 2 héten keresztül véreztem. Ezeket leszámítva viszont más tüneteim nem voltak.

Terhesség bármilyen gyógyszernél előfordulhat, akkor is, ha normálisan szeded, mivel nem nyújt 100 %-os védelmet, de ez a védelem más módszereknél még alacsonyabb a Pearl-index szerint.

#10: Végre valaki, aki ugyanazt a gyógyszert szedi, mint én! :-) Itt a környezetemben nem szedi senki, sőt nem is nagyon ismerik.

29/N

2014. ápr. 14. 08:23
 13/14 anonim válasza:
8 hónapja szedem a gyógyszert, az orvos a jangee nevűt írta fel, 02eset, ez a kevesebb hormontartalmú, az egyik "legygyengébb" tabletta-nem a hatása gyenge-. Most fogom abbahagyni, nálam időszakosan jelentkeztek mellékhatások, egy időben folyton fájt a fejem, volt, amikor egy ideig száraz voltam folyton, depressziós is lettem tőle és nem régóta pedig egyáltalán nem kívánom a szexet. Felerősítette a a candidát és többször jött ki herpesz is miatta. Arról nem is beszélve, hogy legutóbb szinte meg sem jött-volt terhességi teszt, nem lesz baba-. Ezek miatt döntöttem úgy, hogy abbahagyom és váltok valami más módszerre, hiszen a gyógyszerészem is azt mondta, hogy ha ezt a tablettát nem bírta a szervezetem, a többit sem fogja sajnos. De egyébként ez teljesen személyes tapasztalat, mindenkinek máshogy reagál a szervezete. Annak idején nagyon óva intettek a gyógyszertől, én mégis elkezdtem szedni, de már értem, hogy miért ellenezték annyira. Hosszútávon érdemes átgondolni, hogy megéri-e. Ennek ellenére kényelmes használni, ha nem felejted el bevenni és megbízható.
2017. nov. 23. 17:06
 14/14 anonim válasza:
7%

Pasiként mondom, hogy nem önzőzés az, hogy rossz a gumi. Egyszerűen semmit nem érezni azon kívül, hogy meleg. Ennyi. Elmenni is kihívás benne. Ha nem tudom ki van velem, nem is megy. Csak a nőnek jó. Ez ugyan olyan önzőség a nő részéről, hogy nem védekezik ő. Spirál is létezik. Vagy más fajta tabletta. Én például latex érzékeny vagyok. Másik óvszer kell. Nem hiszem, hogy a nőknek csak 1 fajta tabi van.

Ennyit erről. Nem kérek lepontozást, csak mert kimondom amit minden férfi gondol. Köszönöm!

2018. jún. 30. 01:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!