Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Terhes lehetek? Bevegyem a kimaradt a tablettát ma ( február 22)?
Most már vedd be az összest, de ne kimaradtként egyszerre, hanem ennyivel tovább szeded...
És igen, lehetsz így terhes is akár...
Kedves 2 es
Ha valaki babát szeretne akkor abba hagyja a tabit és ugy is sokszor próbálkouik
Ez nem ilyen egyszerű volt ő annyira védve hogy ne legyen terhes
Persz arra kérdező figyelj hogy ezentúl rendesen szedd:-)
Most akkor a tablettát ennyi nap után is pótoljam?
Vagy ahogy a 2.es válaszadó mondta úgy kell?
(bocsi nem akarok senkit meghazudtolni csak biztosra akarok menni :) )
Bocs nem kettes hármas:-)
Előző voltam:-)
Voltam nőgyógyásznál, de annyit mondott hogy vegyek tesztet de 5-10 napon belül még nem kimutatható
a gyógyszert elfelejtettem megkérdezni és nemtudok visszamenni, mert koleszos vagyok elég messze és most is csak szerencsém volt, hogy másik a orvos fogadott
Már bocs, de attól, hogy sokan tovább próbálkoznak, nem jelenti azt, hogy senki nem eshet előbb teherbe! Ezek a mai gyógyszerek alacsony hormontartalmúak, nem kell több hónap a kiürüléséhez!
A legtöbb fogamzásgátlón az van, hogy ha meg akarja változtatni a vérzés napját, akkor rövidebb szünetet tartson, soha ne hosszabbat!
Mivel nem tudjuk, milyen gyógyszert szed, találomra rákerestem egy tabi betegtájékoztatójára:
"3.4 Mi a teendő, ha...
...elfelejtette bevenni a tablettákat
- Ha a tabletta bevételével kevesebb, mint 12 órát késik, a fogamzásgátló hatás fennmarad. A tablettát azonnal vegye be, amint eszébe jut, majd szedje tovább a következő tablettákat a szokott időben.
- Ha több mint 12 órát késik a tabletta bevételével, a fogamzásgátló hatás csökkenhet. Minél több egymást követő tablettát hagyott ki, annál nagyobb a kockázata annak, hogy csökken a fogamzásgátló hatás. Különösen nagy a teherbeesés kockázata, ha a csomag elején vagy végén hagyja ki a tablettákat. Ezért követnie kell az alábbiakban megadott szabályokat (lásd még a lenti diagramm).
Ha egynél több tablettát felejt el bevenni a csomagból.
Kérje ki orvosa tanácsát.
1 kihagyott tabletta az első héten
Az elfelejtett tablettát azonnal vegye be (még akkor is, ha ez két tabletta bevételét jelenti egyidőben), majd a szokásos időben kell bevenni a következő tablettát. Emellett azonban kiegészítő (mechanikus) fogamzásgátló eszközt is kell alkalmaznia a következő 7 napon. Amennyiben a tabletta kihagyása előtti héten sor került nemi érintkezésre, lehetséges, hogy teherbe esett. Ezért azonnal beszéljen orvosával."
Mivel nem pótolta a kimaradt szemet, így a szervezete úgy reagál kb, mintha most kezdené el a gyógyszer szedését, de nem a ciklusa első napján:
"A gyógyszer szedését el lehet kezdeni a 2-5. napon is, de ebben az esetben az első ciklus alatt a tabletta szedésének első 7 napján kiegészítő (mechanikus) fogamzásgátló módszert kell alkalmazni."
Emiatt írtam, hogy folytassa most már a szedést, minden nap egyet, amíg el nem fogy a levél!
És érdemes lesz egy terhességi tesztet is megejteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!