Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Hogyan állapítható meg, hogy...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan állapítható meg, hogy a fogamzásgátló tablettám megfelelő mennyiségű hormont tartalmaz-e a védelmemhez?

Figyelt kérdés
vérvétellel ezt meg lehet állapítani?
2014. jan. 4. 10:56
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
sehogy. túl drága.
2014. jan. 4. 10:58
 2/11 A kérdező kommentje:

hát vhogy csak meg lehet

miért, mennyibe kerül? :/

2014. jan. 4. 11:03
 3/11 anonim ***** válasza:

vérvételt a gyógyszer felirása előtt kell csinálni amiből az orvos megállapitja h melyik hormonból mennyi van a szervezetedben és melyikből kell több vagy kevesebb ahhoz hogy ne legyen peteérésed, vagyis ne ess teherbe. Egyáltalán nem drága 6000 forint körül van, 3 hónapra. Ha valakinek egészséges szexuális élete van az bőven elkölt ennél többet is óvszerre ami sokkal kockázatosabb mert elszakadhat stb és nem biztos hogy az ember mindig magánál hordja. És amikor éppen nincs nála akkor jön a "na csak most az egyszer csináljuk gumi nélkül úgyse lesz semmi." aztán 9 hónap múlva jön a gólya.

A másik hülyeség az hogy meghízol tőle meg ilyenek. a mai fogamzásgátlók annyira kevés hormont tartalmaznak, hogy ha valaki terhesen szedi az sem károsítja a magzatot, amíg fény nem derül a terhességre. a hízás azért van mert sok lány zabál össze vissza meg iszik és nem mozdul el egész nap a számítógép elől. Az hogy a bogyótól híznak csak kifogás. 4 éve szedek fogamzásgátlót és egy grammot se híztam vagy ha igen akkor azért mert két pofára zabáltam meg ilyenek. Ha valaki nem akar meghízni szedjen fogamzásgátlót még ha fel is szed az ember 1-2 kilót jobb mint egy a terhesség ami alatt felszed 10-et és lesz egy gyereke akinek tönkreteszi az életét.

2014. jan. 4. 11:14
 4/11 A kérdező kommentje:

én 2,5 éve szedem

szeretném megnézetni, hogy megfelel-e még nekem

azt hogyan tudnám?

2,5 éve voltam vérvételen, nem tudom mit néztem meg, de az alapján adta a doki a tabit

csak érdekel, h szervezetem nem szokta-e meg

ha elmegyek vérvételre és megmondom h ilyet szeretnék megnézetni, akkor megnézik?

2014. jan. 4. 11:24
 5/11 anonim ***** válasza:
Menj el a dokihoz és mondd el neki a dolgot. Vérvételre és hormonvizsgálatra lesz szükség, viszont egyáltalán nem biztos, hogy hajlandó lesz tb-re beutalni, elképzelhető hogy azt mondja, csináltasd meg a saját szakálladra. Ebben az esetben járj utána, mert a hormonvizsgálat elég drága, de nagy eltérések vannak az egyes laborok árai között.
2014. jan. 4. 11:46
 6/11 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen

nekem a saját házi orvosom szokta a vért levenni (kismamáknak is ő veszi), tehát ezzel talán gond nem lesz :)

délután fel is csörgöm és rákérdezek :)

2014. jan. 4. 12:10
 7/11 anonim ***** válasza:
3. válaszoló, te honnan szakasztottad ezt a sok baromságot?? A vérvétellel csupán azt állapítják meg, hogy egyáltalán szedhet-e tablettát! A vese- és májfunkciókat nézik!
2014. jan. 5. 00:03
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Nincs olyan amúgy, hogy "megszokja a szervezeted". Ha hat, akkor akár 50 évig hat, ha nem, akkor már az 1. hónapban sem (aminek jele pl a pecsételés).

Semmi szükség ilyen vizsgálatra, baromság.

2014. jan. 5. 00:04
 9/11 A kérdező kommentje:

kedves utolsó, köszönöm, ez megnyugtató válasz :)

pecsételés a 2,5 év alatt 1x fordult elő kb középidőben, de gondolom az nem attól volt, 1 nap alatt el is múlt, doki azt mondta normális és ha többször nem fordul elő, akkor minden rendben

2014. jan. 5. 09:15
 10/11 anonim ***** válasza:
Középidőben pecsételés lehetett peteéréstől, de még ha lenne is peteérésed mellette, ott van a többi hatásmechanizmus, amik miatt nem eshetsz teherbe. :)
2014. jan. 5. 14:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!