Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Lehetek terhesól, ha a fogamzásgátlót a mensim első napjától szedem?
Ha olyan típusú a fogamzásgátló, amit ha a vérzés első napjától szed az illető és már az első szemtől kezdve ilyenkor védelmet nyújt, akkor ez így van. Aki azt mondja, hogy nem így van, inkább a biztonság kedvéért van ilyen véleményen. Ha nem így lenne, akkor nyilván rá sem írnák a gyógyszer tájékoztatójára, hisz hamar megcsappanna a vagyonuk a sok per miatt. Hisz mennyi mindent leírnak, amire vigyázni kell, mennyi mellékhatást, meg mindent leírnak, akkor pont ez ne lenne így?...
És ehhez ha még meg is szakítottátok az együttlétet, akkor nem vagy terhes! Annak azért iszonyatosan kicsi a valószínűsége.
Nyilván ha te vagy a rengeteg nő közül az 1, akire nem hat a fogamzásgátló és az a bizonyos előváladék miatt terhes leszel, hát nem tudom, hogy van-e ilyen. De ha nem, akkor te pont az leszel.
Viszont akkor ha ez így van, hogy nem hatásos a gyógyszer, akkor valószínűleg máskor sem lesz az.
Szóval ne parázz!
Ha nem jön meg a vérzésed, akkor csinálj tesztet! Előbb felesleges, mert nem mutat biztos eredményt. És az a pár nap már amúgy sem számít.
Értem és köszönöm a válaszokat!
Csak azért is kérdeztem rá, mert ha baj van, az esemény utánit időben vegyem be, ha szükségszerű..
Fogamzásgátló mellett nem írnak fel esemény utáni tablettát! Azért ezzel is legyél tisztában!
Ugyanis hormonra nagy adag hormont nem szoktak adni, mert úgy felborítja a szervezetedet, mint a huzat és ezt nem szokták bevállalni a felelősségteljes orvosok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!