Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Mostanában nagyon foglalkoztat...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mostanában nagyon foglalkoztat egy kérdés. Azt hallottam, hogy egy lány csak a menstruációja elötti néhány napban eshet teherbe. Igaz ez?

Figyelt kérdés

2013. dec. 29. 14:10
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat! :)
2013. dec. 29. 14:52
 12/16 anonim ***** válasza:

"Kedves #8, okoskam, bogyo mellett boven teherbe lehet esni, hogy tudd. Nem egy pelda van ra, speciel keresztanyam is mellette esett teherbe. Ezert fontos, hogy jol valasszon a doki, nem veletlenul van ennyi fajta. "

Mindegyik fogamzásgátló ugyanúgy hat.

Gátolja a peteérést, elvékonyítja a nyálkahártyát, a spermiumokra is hatással van, akkor miről beszélünk? Ami miatt sok fajta van az azért van, mert más a hormonösszetétele, ugyanis nem mindenkinek egyforma a hormonháztartása, nem mindenkinek reagál egyformán a szervezete a gyógyszerre! De attól még ugyanúgy hat mindegyik!

És lehet okoskázni, de attól még ez így van. És attól, hogy te ezt nem tudod, nem kéne azt okoskázni, aki véletlenül ezzel tisztában van.

És nem mondtam, hogy ha valaki mindent betart, előírás szerűen szedi, akkor nem lehet terhes, de az olyan nagyon ritka, hogy azt te el se tudod képzelni.

A legtöbb nő, aki fog. gátló mellett lesz terhes, az azért lesz, mert valami csökkentette a hatását, ami miatt a gyógyszer nem tudta kifejteni a hatását! És ez a legtöbb nő esetében azért van, mert alapvetően a betegtájékoztatót dísznek gondolja! Javaslom, hogy olvasgass itt a gyakorin, hogy mennyi mindenki kérdez alapvető dolgokat a fog. gátlóról, mert lusta arra, hogy elolvassa a betegtájékoztatót!!!

2013. dec. 29. 16:12
 13/16 kendrazoltan ***** válasza:

#8-nak:

Szerintem kettőnk közül inkább neked kellene kicsit jobban utánanézni néhány dolognak. Ha szakorvos (a jobbik fajtából) menstruációnak nevezi a gyógyszer szedésének szüneteltetésekor jelentkező vérzést, akkor jómagam is úgy fogom. Biztos vagyok abban, hogy hihetetlen tudással rendelkezel a témában, de ezek tények, bár az általad is leírt, a gyógyszer hatását rontó / semlegesítő káros tevékenységekről nem tudok nyilatkozni, de a kérdés nem is ez volt. Olvasgass kicsit utána orvosi szakoldalakon, aztán akarj kioktatni...köszönöm

2013. dec. 29. 16:29
 14/16 anonim ***** válasza:

13-as!

Olvasd már el légyszíves, hogy mi játszódik egy fogamzásgátlót szedő és egy fogamzásgátlót nem szedő nő szervezetében!!! És majd meglepődsz, hogy miért hívják az egyiket menstruációnak, a másikat pedig megvonásos vérzésnek!. Mivel a kettőt nem ugyanaz váltja ki, ezért nem is ugyanarról a dologról beszélünk. Bár vérzés mind a kettő, de a vérzés előtt nem ugyanaz zajlik le az egyik gyógyszert szedő nő szervezetében, mint a másik nem gyógyszert szedő nő szervezetében!

És azt is leírtam, hogy milyen okok vezetnek ahhoz, ha valaki fogamzásgátló mellett esik teherbe. És te aztán nagyon tudod, mert nyilván számon tartod, hogy a rokonságod éppen mikor felejtett vagy nem felejtett el gyógyszert szedni.

Úgyhogy ne engem nézzél már hülyének! Neked kéne tájékozódnod, mielőtt válaszolsz!

Egyébként a kérdező kérdésére is válaszoltam már korábban!

2013. dec. 29. 17:06
 15/16 kendrazoltan ***** válasza:

Már több ízben megtettem, hogy utánanézek, így nem is vitatom, hogy amit leírtál, az helytálló, a folyamatokkal én is tisztában vagyok, de a kérdés nem is erre irányult. Ennek ellenére továbbra is inkább a szakorvos(ok) által is használt szóval fogok élni, még akkor is, ha te ettől itt és most nyilvánosan "megménsz"...

Mint azt példának okáért MÉG TE IS leírtál, kivételes esetekben teherbe lehet esni gyógyszer mellett...tehát: IGEN, TEHERBE LEHET ESNI MÉG GYÓGYSZER SZEDÉSE MELLETT IS! Az, hogy én épp tudok egy ilyen esetről a környezetemben, már csak extra...amúgy nem is okoska vagy te, hanem inkább dulifuli...xD

2013. dec. 29. 17:14
 16/16 anonim válasza:
tudnátok segíteni? December 21.-én lefeküdtem a barátommal védekeztünk , de amikor 23.-án megtörtént az aktus nem akart védekezni , és mivel 21.-ig szűz voltam így fogamzásgátlót még nem szedtem , 23.-a után 2 napra rá rendesen mejött a menzeszem de 4 napig tartott a szokásos 6 helyett , valamint eléggé fájt amikor lefeküdtünk és így szűk is voltam nem tudott nagyon belémhatolni, mennyi az esélye h teherbe estem?
2014. jan. 1. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!