Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szex után öt nappal lehet még valamit tenni, h ne lehessen belőle semmi?
nem.
korábban kell felébredni.
most már csak a várakozás van, hogy lett-e belőle valami vagy sem és ha lett, akkor a döntés, hogy maradjon-e vagy sem.
Kezdjük ott hogy hány éves is vagy?
Mertha 14 év körülni vagy akkor elég nagy szarban vagy.Főleg ha nem múltál még el 16. akkor bizony az anyukádnak mindenféleképpen el kell mondanod ugyanis az ő engedélye nélkül nem csinálnak abortuszt.És még ott lehetnek a következmények is.Előfordulhat hogy az abortusz miatt később meddő leszel és nem lehet gyereked.
Abortuszt az első három hónapban csinálnak. Ha tesztet akarsz csinálni, akkor meg kell várnod az esedékes menstruációdat. Ha nem jön meg, amikor kéne, akkor már a teszt is kimutatja. Utaló jel lehet még a mellfeszülés, derékfájás, émelygés, szédülés, stb. Én is így lettem terhes, először csak nem jött meg, meg feszült a cicim, aztán pozitív teszt, stb. Mondjuk én megtartottam, most 9 hónapos a fiam. Na mindegy, ha időben elmész dokihoz, akkor talán még abortusz sem kell, hanem elég egy ilyen kimosás vagy hogy hívják ezt, amikor valami sóoldattal átmossák a méhedet. Az nem műtét. Nézd meg a neten, hogy hol van a 20. kerületben klinika, ahol van nőgyógyászat, vagy bemész bármelyik klinikára és megkérdezed, hogy te közetileg hová tartozol. Nem mindig kell bejelentkezni, de nem árt, mert lehet, hogy egész nap vársz és mégsem kerülsz sorra. Én mondjuk pont tegnap mentem, és nem volt időpontom meg semmi, csak mondtam a recepción, hogy mondják meg, melyik ajtó előtt üljek le, és kivárom a soromat, de én még aznap sorra akarok kerülni. Vártam másfél órát (mondjuk meg is mondta a recepciós, hogy másfél óra múlva menjek vissza), addig sétáltam egyet és aztán már fogadtak is. De a legjobb, ha oda tudsz telefonálni (én is ezt akartam, de sose veszik fel a telefont), és kérsz egy időpontot valamelyik nődokihoz. Ennyi. Aztán amikor mehetsz, akkor szépen elmondod neki, hogy mi az ábra, és ő majd megmondja, mit lehet csinálni.
Amúgy egy kis házi praktika: én azt olvastam, hogy a penészes sajtok (pl a Camambert) olyan gombákat tartalmaznak, amik vetélést okozhatnak, ezért is nem lehet terhesen ilyet enni, szóval esetleg benyomhatnál pár szép Camambert-t, vagy egyéb ilyen fincsi sajtot. Csak azért módjával, nehogy gyomorrontást kapj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!