Kezdőoldal » Szexualitás » Fogamzásgátlás » Fogamzásgátló probléma nem jó...

Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fogamzásgátló probléma nem jó a gyógyszer?

Figyelt kérdés
Párommal már elég régóta együtt vagyunk és már eljött az ideje annak, hogy együtt legyünk 1 év én viszont parás vagyok és úgy gondoltam jobb ha elkezdem szedni a fogamzásgátlót, hiába védekezzünk majd óvszerrel is. Felírattam a nőgyógyásszal Mistral a neve az még csúcs, h mikor elkezdtem szedni elhúzta a mensimet 2 hét barnázással, de mind a 2-ik és mind a 3-ik hónapban elkezdtem barnázni úgy, hogy még volt 3 db a levélből. Jól szedtem a gyógyszert egyszer se maradt ki egy szem se nem hánytam ki és hasmenésem se volt. Már kértem időpontot, de akkor szerintetek se vált ez be nekem vagy ez még csak azért van, mert most kezdtem el szedni 3 hónapja és még szokja a szervezet?
2013. dec. 23. 15:44
 1/6 anonim ***** válasza:
25%
Elvileg a 3. levél körül már szokja a szervezet.Én adnék egy esélyt a 4.levél beszedéséig is.Ha akkor is tart 2hétig a barnázás,akkor érdemes váltani!
2013. dec. 23. 15:48
 2/6 A kérdező kommentje:
A két hét barnázás csak az első hónapban volt a problémám az, h elkezdtem barnázni a 2-ik és a 3-ik hónapban is úgy, h még volt 3db a levélből. Nem jött meg, de végig barnáztam megjönni akkor jött meg mikor elfogyott a tabletta és utána a rá következő napon.
2013. dec. 23. 15:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem értek egyet az egyessel, ez már rég túlment azon a határon, hogy még érdemes lenne tovább várni, "hátha megszokod".

Az, hogy a levél végén már barnázol, egyértelműen (!) utal arra, hogy "baj van" a gyógyszer által beállított hormonszinttel. Így nem is biztos, hogy kellőképpen véd.

Mindenképpen meg kell nézetni.

2013. dec. 23. 16:18
 4/6 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom kettes válaszoló, ezért is kértem új időpontot a nőgyógyászhoz, hogy szerintem érdemes lenne a váltás, mert ez nem normális egyébként még nem volt szexuális kapcsolatom.
2013. dec. 24. 03:15
 5/6 anonim ***** válasza:

"egyébként még nem volt szexuális kapcsolatom"

Most hogy másodjára említed, nem tudok elmenni mellette szó nélkül.

Értem, hogy nyilván azért szeded, hogy duplán bebiztosítsd magad illetve gondolom azért, ha mégse menne óvszerrel, akkor is aggódás nélkül érezhessétek, élvezhessétek egymást,

DE (!)

egy valamire nem gondoltál. A fogamzásgátlók nagyon gyakran libidócsökkenést, hüvelyszárazságot okoznak, fogékonnyá tesznek a különböző fertőzésekre (gomba), sőt még a szaglásodat is megváltoztatják, máshogy érzed a párod által kibocsátott feromonokat (bizonyított tény).

Ezek önmagukban is igencsak elcs.szhetik az első alkalmat, együtt meg még inkább.

Ráadásul mivel nincs összehasonlítási alapod, megvan az esélye, hogy nem veszed észre, hogy nem megfelelően nedvesedsz, nem azon a "hőfokon izzassz", mint kellene és így anélkül lehet szarabb az első élmény, hogy tudnál róla, hogy mennyivel jobb lehetne.

Helyes használat mellett az óvszer is tökéletesen véd. Ha szakad, akkor 99 %-ban a felhasználó a hibás. [link]

2013. dec. 24. 08:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Valószínűleg rosszul fogalmaztam vele akivel már járok 1 éve vele nem volt még szexuális kapcsolatom. Nem vagyok már szűz szóval amiről írtál azzal mind tisztában vagyok míg szedtem a gyógyszert se volt szexuális kapcsolatom. Lehet megdöbbensz, h már 1 éve együtt vagyunk, de még nem történt meg sajnos ennek az az oka csak, h megértsd egyszer majd nem megerőszakoltak nagy traumát okozott ez nekem annak ellenére, hogy nem történt meg és az az igazság, hogy szó szerint elkap a félelem ha oda kerülünk, de elmondtam neki ő ezt megértette, ezért is várt ennyit, de most már én is úgy érzem, hogy újra készen állok rá, ezért is gondolkoztam a gyógyszerben is és dühös is vagyok, h egy olcsóbb alacsony hormontartalmút írt fel a doki amivel elvileg jót akart nekem csak engem ez a dolog tökre idegesít, h most újra mehetek meg váltás stb amihez újra hozzá kell szoknia a szervezetemnek. Köszönöm szépen, hogy kimerítő választ adtál bocsánat ha rosszul fogalmaztam és Kellemes Ünnepeket kívánok neked, nektek.
2013. dec. 24. 11:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!